Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIČA O ISTRI: Bili su tvrd orah i nakon što ih je Glover ostavio u problemima, a još uvijek se pamti gol Letice u nadoknadi

PRIČA O ISTRI: Bili su tvrd orah i nakon što ih je Glover ostavio u problemima, a još uvijek se pamti gol Letice u nadoknadi

Unatoč pobjedi nad Interom otišao je trener Manolo Marquez, a najavljen je i razlaz sa sportskim direktorom Pepeom Calderonom

Prošla sezona za Istru je bila vrlo turbulentna. Odlazak američkog vlasnika Michaela Glovera ostavio je pulski klub u problemima. 

- Ne pitajte kako živimo jer ne živimo. Nitko ne zna što se događa, svakim nas je danom sve manje - rekao je početkom prosinca prošle godine Dejan Maksimović.

U takvim uvjetima trebalo je izdržati još pola godine. Dio igrača napustio je Pulu, no dobar dio je ostao. Iz inata. Spominjao se dolazak investitora iz Švicarske, Austrije, u kombinacijama je bio i dalmatinski poduzetnik Slavko Gotovac, no ništa se nije realiziralo. Svaki dan na Aldo Drosini je nosio novu neizvjesnost. Pomagali su znani i neznani, krpao se kraj s krajem, a Istra je išla dalje.

Bilo je tu svakakvih situacija. Tako je na zimu kapetan Aljoša Vojnović u Pulu doveo trojicu igrača, Rumunja Cosmina Mateija, Brazilca Badyja i Nikolu Matasa.

- S Mateijem sam igrao u Dinamu iz Bukurešta, veže nas veliko prijateljstvo. Rekao sam mu da je Pula grad na moru i da će mu se svidjeti - rekao je Vojnović o akciji dovođenja Mateija.

Koliko je situacija u klubu bila alarmantna, najbolje je oslikava situacija u kojoj je trener Raić-Sudar prao dresove!

Unatoč 'raspadu na katu' momčad je na terenu bila tvrd orah svima. Još uvijek brojni ljubitelji nogometa pamte ogled s Hajdukom na Poljudu kada je pobjedu 'bijelima' donio Karlo Letica u sudačkoj nadoknadi. Istra je sezonu završila na devetom mjestu, što je značilo da za ostanak moraju razigravati s drugoplasiranim drugoligašem. To je bio Varaždin, a Istra je u dramatične dvije utakmice izborila ostanak među elitom.

Tada je bilo jasno da je potrebno naći novog investitora koji će klubu donijeti stabilnost. Krajem lipnja objelodanjena je suradnja s Alavesom koji se povukao iz Rudeša. Momčad je ovog ljeta doživjela potpuni redizajn. Pulu je napustilo gotovo 20 igrača, a slična je brojka i onih koji su došli! Stigao je i bivši stoper Hajduka Petar Bosančić, nekoliko igrača je stiglo iz Rudeša, a kao najbolje pojačanje za sada se pokazuje dovođenje Argentinca Ramona Miereza, bivšeg reprezentativca 'gaučosa' do 20 godina. On je zabio već četiri pogotka, a svojim je golovima donio Istri prvu pobjedu ove sezone u Zaprešiću.

Unatoč pobjedi nad Interom tjedan uoči dolaska Hajduka u Pulu bio je vrlo turbulentan. Otišao je trener Manolo Marquez, a najavljen je i razlaz sa sportskim direktorom Pepeom Calderonom. Na klupu je stigao bivši španjolski reprezentativac Emilio 'Curro' Torres kojem je to prvi izlet izvan Španjolske.

Vaša reakcija na temu