Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr PRIČA O POSAVECU: U Palermu ništa više nije bilo isto nakon što su mu navijači zamjerili jednu pogrešku protiv Perugije

PRIČA O POSAVECU: U Palermu ništa više nije bilo isto nakon što su mu navijači zamjerili jednu pogrešku protiv Perugije

Rođen je 10. ožujka 1996., odrastao je u mjestu Zajezda koje se nalazi 25 kilometara od Varaždina

Kada igrač iz HNL-a ode u talijansku Serie A onda to odjekne u javnosti. Pogotovo kada je riječ o igraču Intera iz Zaprešića. U ljeto 2015. Josip Posavec dogovorio je prijelaz u Palermo. Interu je prema dogovoru išla odšteta od 500.000 eura, a Talijani su ga odlučili do kraja sezone ostaviti u Zaprešiću. Ipak, na zimu se dogodio preokret, Palermo ga je pozvao da se priključi treninzima, da bi na koncu ostao stanovnik Sicilije.

Debitirao je 28. veljače, u domaćem ogledu s Bolognom (0:0), nakon što je prethodno proveo mjesec dana izvan terena zbog loma prsta. To mu je te sezone bio jedini nastup u Serie A, no jesen prije dolaska u Palermo odradio je za Inter 20 susreta u HNL-u. 

Sezonu 2016/17 startao je kao prvi vratar Palerma i branio je na svim susretima do 28. kola. Bila je to turbulentna sezona za Sicilijance čiji je karizmatični predsjednik Zamparini promijenio pet trenera. No, ni to im nije pomoglo, te je Palermo prošlog ljeta kliznuo u Serie B.

U drugoj ligi također je na početku imao status startera, no stvari su po njega u negativnom smjeru krenule u rujnu. U susretu protiv Perugije pogriješio je u jednoj situaciju, a iako to protivnički napadač nije iskoristio, navijači su mu to zamjerili. U drugom poluvremenu tog ogleda krenule su uvrede sa tribina. Nije pomogla ni činjenica da je Palermo taj susret dobio golom još jednog bivšeg igrača Intera Ilije Nestorovskog.

- Žao mi je što su navijači ljuti, ja sam prvi razočaran. Pogriješio sam, ali nastavio sam braniti kao da se ništa nije dogodilo. Želim nastaviti dobro braniti za dobrobit svih nas - rekao je nakon toga Posavec, a u obranu mu je stao i trener Tedino.

- Radio sam s Donnarummom i Scuffetom u prošlosti. Posavec mi djeluje dobro, znam njegove kvalitete, možda napravi koju pogrešku, ali tko ih ne napravi.

No, od sredine veljače ove godine Posavec je preselio na klupu i bilo je jasno da se ovog ljeta sprema odlazak na neku drugu destinaciju. Objasnio je to nedavno i predsjednik Zamparini.

- Posavec odlazi na posudbu kako bi igrao. Očito je da mu pritisak koji vlada ovdje teško pada. Nije riječ o tehničkoj odluci, već o psihološkoj.

Posavec je u HNL-u debitirao za Inter 19. ožujka 2014. u remiju (3:3) sa Sesvetama. 

Rođen je 10. ožujka 1996., odrastao je u mjestu Zajezda koje se nalazi 25 kilometara od Varaždina. Kao dječak je sudjelovao na raznim regionalnim turnirima, da bi ga zamijetio Željko Rumbak i preporučio Interu. Tamo je brusio svoj talent koji ga je doveo do Italije. Sada se pak vraća u Hrvatsku kako bi se ponovno dokazao na velikoj sceni. Bio je član hrvatskih selekcija do 17, do 19 i do 21 godine...

Vaša reakcija na temu