Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: udinese.it PRIČA TUDOROVA KLUBA: Udinese je deseti put promijenio trenera u posljednjih pet godina!

PRIČA TUDOROVA KLUBA: Udinese je deseti put promijenio trenera u posljednjih pet godina!

Mislim da je prošle sezone situacija bila teža - kazao je Tudor

Igor Tudor jutros je službeno predstavljen kao novi/stari trener Udinesea. Klub iz Udina nalazi se u nezavidnoj situaciji, na 16. mjestu sa 25 bodova, jednim više od Bologne koja je u zoni ispadanja. 

- Zahvalan sam čelnim ljudima kluba što su me pozvali natrag, uvjeren sam da ćemo zajedno napraviti dobar posao. Moramo raditi na tome da postanemo momčad koja će primati malo golova, a uz to osvajati bodove - rekao je Tudor, a zatim se dotakao prošle sezone kada je uskočio za kormilo Udinesea četiri kola prije kraja.

- Mislim da je tada situacija bila teža. Do kraja je bilo malo utakmica, a momčad je imala niz od deset poraza. Posebno je bilo teško psihološki dignuti igrače, najviše smo radili na tome. Uz to smo promijenili taktičke postavke. Sada imamo više vremena, ali to ne mijenja puno na stvari. Od prvog dana idemo maksimalno.

Nakon što je prošle sezone na uspješan način završio sezonu, ostavio Udinese u ligi, Tudor je ipak otišao. Na njegovo mjesto je stigao 37-godišnji Španjolac Julio Velazquez koji je radio dobar posao u španjolskom drugoligašu Alcorconu. Momčad je na ljeto doživjela određene promjene. Stigao je veznjak Mandragora iz Juventusa za čak 20 milijuna eura, a stigli su još Pussetto, Vizeu, Musso, Teodorczyk, Troost-Ekong, Opoku, Okaka, Sandro... Od važnijih igrača Udine su napustili Widmer, Lucas Evangelista, Meret, Jankto, Hallfredsson.

No, Velazquez se nije dugo zadržao. Odmah na startu sezone ispao je u trećem kolu kupa od drugoligaša Beneventa, a u prvenstvu je u 12 kola ostvario samo dvije pobjede. Nakon poraza od Empolija (2:1) 11. studenog prošle godine dobio je 'izlazno pismo'.

Dva dana kasnije stigao je Davide Nicola, 46-godišnji Talijan koji je prije dvije godine senzacionalno spasio Crotone od ispadanja. Debitirao je na sjajan način. U Udinama je sa 1:0 svladao Romu. Momčad je pod njegovom paskom zaigrala bolje, no dobre prezentacije na terenu nisu donijele dovoljnu zalihu bodova. Od uvodne pobjede protiv Rome do idućeg troboda (protiv Cagliarija nap.a) prošlo je mjesec dana.

Uspio je povezati dvije pobjede, svladao je Chievo i Bolognu, no unatoč tome nije se održao na klupi. Ironija sudbine bila je takva da je Nicola smijenjen nakon poraza od dvije najbolje momčadi Serie A, Juventusa i Napolija. No, prema natpisima talijanskih medija Nicoli je presudio razgovor s gazdom Pozzom koji nije bio uvjeren da se stvari razvijaju u pravom smjeru i odlučio se na promjenu. Na desetu promjenu trenera u posljednjih pet godina.

Tudor je s Udineseom raskinuo ugovor koji je bio aktivan još od prošle sezone, te je potpisao novi, do kraja tekuće sezone. Cilj je jedan. Izbjeći ispadanje u Serie B gdje je Udinese posljednji put bio 1995. godine.

Vaša reakcija na temu