Foto: Jakov Teklić PRIČE IZ DALMACIJE: Omladinac je zbog njega od stare uprave napravio apartman, a u Hrvatskoj mu se najviše svidjelo - janje!

PRIČE IZ DALMACIJE: Omladinac je zbog njega od stare uprave napravio apartman, a u Hrvatskoj mu se najviše svidjelo - janje!

Suze su same potekle i meni i njemu - objavio je Rajko Bošnjak na rastanku

Ne pamti se da je iti jedan odlazak iz vranjičkog Omladinca popraćen s toliko emocija kao jutrošnji mladog Kolumbijca. Otišao je Kevin Obet Murillo, samo tri dana nakon što je odlučio susjedski derbi protiv Jadrana u Kaštel Sućurcu (1:0). Nakon što je zabio gol, nije znao kud bi sa sobom od sreće, a suze su mu krenule niz lice... Odakle tolika ljubav Murija, kako ga Vranjičani zovu, i Omladinca?


Priča počinje prošle zime, dva mlada Kolumbijca (1998. godište) stigli su na probu u Hajduk II. Kako je druga momčad 'bijelih' trenirala u Vranjicu, tako su se upoznali, a nakon nekog vremena je pala odluka da Muri i njegov prijatelj Gallego ostanu igrati za Omladinac, gdje će biti na oku 'bijelima'. Tu prvu polusezonu su spavali na Poljudu, a po završetku se Gallego zbog zdravstvenih problema vratio kući.

Murillu se svidjelo u Vranjicu, počeo je učiti hrvatski, a vodstvo kluba na čelu s Marijom Jurićem i Rajkom Bošnjakom pobrinulo se da mu osiguraju smještaj i hranu. Uz pomoć prijatelja i donatora, prostoriju su opremili namještajem, frižiderom, klimom, tv-om i ostalim potrebnim stvarima. Oni su od prostorije u kojoj je bila smještena Uprava napravili apartman za Murija.


Omladinac, inače, igra u 1. ŽNL, odnosno četvrtom rangu natjecanja, gdje baš nema love, ali se uvijek nađe štogod za 'pojist i popit'. Murijeve prve riječi našeg jezika bile su odgovor na pitanje što mu se najviše sviđa u Hrvatskoj...

- Janje, brate! - ispalio bi kao iz topa.

Prijatelji su mladog Kolumbijca vodili na sve fešte u okolnja mjesta, a 21. listopada su mu priredili slavlje za 19. rođendan, na kojemu neizostavne janjetine i dobre atmosfere nije nedostajalo. Priredio ga je baš Rajko Bošnjak, kojemu je najteže pao rastanak, te se od Murija oprostio na Facebooku riječima:

- Tuga se uvukla u mene i moju porodicu. Suze su same potekle i meni i njemu. Muri, sritno ti na putu za Kolumbiju i nadam se tvom povratku!


Murillo u kolumbijskom gradu Uravi ima tri brata i dvije sestre, koje nije vidio godinu dana, a na rastanku je poručio da se jednog dana želi vratiti u Vranjic. Jasno je da ova priča nema blage veze s modernim nogometom, u kojemu je lova uglavnom jedino o čemu se priča, ali neka ostane zabilježeno kako je ovaj dobri i pošteni zadnji vezni igrač osvojio srca Vranjičana koji su mu vrata stare uprave, odnosno njegova apartmana, odlučili ostaviti otvorenima kad god se odluči vratiti...

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare