Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prijetnja tužbom zbog poziva na bojkot Ožujskog: 'Zafrkali su se, sada krećemo s plakatima i letcima protiv sponzora HNS-a i Dinama!'

Prijetnja tužbom zbog poziva na bojkot Ožujskog: 'Zafrkali su se, sada krećemo s plakatima i letcima protiv sponzora HNS-a i Dinama!'

Administratore Facebook stranice 'Hajdučki proizvodi' kontaktirala je odvjetnica

Navijači Hajduka su pozvali sve prijatelje 'bijelih' da pri kupnji daju prednost Karlovačkoj pivi u odnosu na Ožujsko. Razlog je više nego opravdan: Karlovačko je sponzor Hajduka, a Ožujsko HNS-a. Društvenim mrežama kruži i ilustracija s porukom 'Kad piješ, pazi kome idu novci'.

Facebook stranica Hajdučki proizvodi objavila je 12. veljače uz tu ilustraciju tekst:

- Vaša hajdučka dužnost je da ubuduće pijete Karlovačko. Jer osim što su sponzori kluba, ovisno o prodaji svih vrsta Karlovačkog piva u Dalmaciji Hajduk može još više zaraditi na temelju varijabilne komponente ugovora. Također imajte na umu tko je sponzor nogometne mafije, tko im drži ljestve!

Administratori te stranice su danas objavili da su zbog toga upozoreni na tužbu! Evo njihovog današnjeg upisa:

- Jutro je započelo tako da smo primili inbox od ni manje ni više nego jedne odvjetnice iz ureda Čačić&partneri koja se predstavila kao zastupnik Zagrebačke pivovare. Zaprijetila je tužbom ne zbog same slike, već zbog opisa slike u kojem stoji: '...imajte na umu tko je sponzor nogometne mafije, tko im drži ljestve'. Pozivamo sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj da sheraju ovu objavu, nazovu pravu stvar pravim imenom! HNS mafijom, a Ožujsko njihovim sponzorima. Postavite sliku za cover sliku, objavite je na svojim fb stranicama ukoliko administrirate s nekom. NAPRAVIMO VEĆI BOOM NEGO S ORIGINALNOM OBJAVOM. Također sve svoje kritike zbog istoga možete ostaviti Zagrebačkoj pivovari na 0800-300-800 ili na ozujsko@zagpiv.hr i pozvati ih da prestanu biti sponzori mafije.

Osim ovog teksta, priložili su i korespondenciju s odvjetnicom.


Kontaktirali smo administratore Facebook stranice Hajdučki proizvodi. Evo što su nam rekli:

- Trebala je to biti samo jedna fotografija koja će kao i ostale pasti brzo u zaborav, ali s ovom najavom tužbe su se poprilično zafrkali i napravili kontra efekt. Sada razmišljamo o dijeljenju poruka po kafićima u kojima se toči Ožujsko, te ostavljanju letaka u sandučiće! Pozivamo kafiće da ne rade sa Zagrebačkom pivovarom jer oni financiraju Mamićev HNS i Dinamo. Nije samo stvar Zagrebačke pivovare, apeliramo na sve navijače Hajduka da pogledaju i ostale sponzore HNS-a i Dinama - kaže nam jedan od administratora stranice, koji želi ostati anoniman.

Pitali smo ga plaši li se najavljene tužbe i smatra li da ona ima osnova.

- Ne bojimo se. Mi smo anonimni, a da dođu do naših imena trebat će kontaktirati američke službe, a čisto sumnjam da će oni pozitivno odgovoriti na njihov zahtjev. Ali, ako treba, spremni smo i na suđenje!

Pokušali smo dobiti i odvjetnicu Jadranku Orešković, ali se nije javila na naš poziv.

Vaša reakcija na temu