Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Prvotimac Solina Anđelo Svalina otišao kod Asanovića i Računice u Melbourne!

Prvotimac Solina Anđelo Svalina otišao kod Asanovića i Računice u Melbourne!

Teško je nakon 17.godina, koliko sam proveo u klubu, napustiti Solin - rekao je Svalina

Anđelo Svalina, dvadesettrogodišnji igrač Solina, nakon 17.godina provedenih u Solinu, odlučio se za iskorak u karijeri. Karijeru će nastaviti u dalekom Melbourne Knights FC koji se natječe u National Premier Leagues Victoria (2.liga). Svalina je prošao sve Solinove uzraste, a bio je povremeni kapetan momčadi s Jadra. Kao senior odigrao je 114 utakmica, zaradio 28 žutih kartona i jedan crveni i postigao je ukupno 14 golova. U  sezoni 2017/18  odigrao je 26 utakmica i prvi je strijelac kluba s pet postignutih golova.

Svalina je odigrao zadnju utakmicu, vrlo važnu za Solin protiv Sesveta, u kojoj su izborili opstanak u 2. HNL, a nakon utakmice se oprostio od kluba.

- U utorak odlazim za Zagreb zatim nastavljam put za daleki Melbourne. Odlazim na poziv naša dva stručnjaka Aljoše Asanovića i Dean Računice, koji trenutno vode Melbourne. U Melbourneu sam sigurno do 15. rujna, a ako uđemo u playoff, tada ostajem do 10. listopada - rekao je Svalina, pa nastavio:

- Teško je nakon 17.godina, koliko sam proveo u klubu, napustiti Solin, ostali smo u ligi, a teret koji smo drugi dio sezone nosili pao je sa srca. Hvala upravi, Solin je moj klub bio i ostao. Klubu želim sve najbolje u predstojećim natjecateljskim sezonama - rekao je Svalina, koji je nakon utakmice sa sesvetama dres darovao našem fotoreporteru. 

Vaša reakcija na temu