Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Pušnik: U utakmicama protiv Istre, Osijeka i Rijeke bi me zadovoljilo ukupno 7 bodova

Pušnik: U utakmicama protiv Istre, Osijeka i Rijeke bi me zadovoljilo ukupno 7 bodova

Kod Ohandze se radi o normalnoj ozljedi i pauzi od dva do četiri tjedna

Hajdukov trener Marijan Pušnik uoči gostovanja protiv Istre u Puli je rekao:

- Znam gdje sam došao, uvijek se ide na pobjedu vani i doma. Nema kod mene nikad zvučnih najava, trebamo odigrati puno bolje nego u prvom poluvremenu protiv Splita. Zadovoljila bi me utakmica u kojoj ćemo odigrati kao drugi dio pšrotiv Splita, Cibalije, Slaven Belupa, Dinama...

Logično je da je uslijedilo pitanje zašto Hajduk stalno puno bolje igra drugih 45 minuta...

- Prvo poluvrijeme slušaju mene, a drugo igraju sami - našalio se Pušnik, a onda uozbiljio:

- Svaka utakmica je za sebe. Tako se potrefilo, mene više raduje da možemo trčati u drugom dijelu i što možemo dignuti igru. Uvijek ostavljam na klupi 3-4 igrača koji mogu dignuti ritam igre.

Sljedeća tema su bile ozljede, Pušnik je konstatirao da je samo jednom imao ovoliko problema, a na upit tko nedostaje, krenuo je....

- Ne idu Bender, Mujan... - da bi kasnije objasnio kako se Mujan ozlijedio na treningu.

Zatim je nastavio:

- Ne idu oni koji su već duže izvan stroja. Poslije Dinama ostali smo s teže ozlijeđenim Ćosićem, pa Franckom, koji još nije bio na igralištiu poslije toga, zatim Ismajlijem. Erceg i Ćosić su tek krenuili u normalan proces, Ismajli je također teže ozlijeđen.

Ohandza je bio sljedeća tema.

- Nije uopće to ista noga, nije hrskavica, nego istegnuće ligamenata. Radi se o normalnoj ozljedi i izostanku dva do četiri tjedna, ovisi o regeneraciji. Ja ne želim s njim riskirati, Franck je preznačajan igrač za nas, ne pada nam na kraj pameti nešto raditi na silu.

Uslijedila je konstatacija da je Hajduk prošle sezone otprilike u ovo vrijeme bio na prvom mjestu, a onda je došla utakmica s Rijekom...

- To i ne znam. Ovdje je puno novih igrača i novi trener. Poštujem statistiku, ali ovdje je svaka utakmica značajna. Da nismo Split pobijedili ne bi bilo dobro, a isto će sad biti s Istrom. Trebamo pobijediti u Puli, a onda ćemo razmišljati o sljedeća dva protivnika. Prvenstvo je dugo, ništa se ne rješava s Osijekom i Rijekom, možemo njih i dobiti. ali što to znači ako izgubimo dvije utakmice nakon toga.

Zatim je upitan bi li nakon Istre, Osijeka i Rijeke bio zadovoljan s dvije pobjede i remijem...

- Istina, 7 bodova bi bilo dobro.

Na pitanje koliko je do sada ukupno zadovoljan napretkom igrača poduže je izlagao:

- Napredak kod igrača je očit. Mislim da igramo dobro, nakon domaćih poraza od Dinama i Rijeke se dižemo, dali smo puno golova, a malo primili. Stalno popnavljam, pogledajte malo na internetu moje utakmice iz Irana, Celja, Maribora, Olimpije, gdje se igralo s puno više presinga. Mi ćemo ga igrati kada Hajduk bude u mogućnosti, kada budem mogao izabrati pet igrača kojima znam mogućnosti trčanja i karaktera. Sad više prilagođavam sistem igračima i igramo puno različitih kombinacija, ali ne bih rekao da svaštarimo. To je proces, koji traje nekoliko mjeseci,  pola godine, godinu, ali svi vi znate da je bilo previše igračkih i trenerskih promjena zadnjih deset godina i prvo treba napraviti kontinuitet.

Zaključio je o Istri:

- Dobri su u prekidima, imaju dobrog, mladog trenera i uz dužno poštovanje idemo na pobjedu. To je neka druga momčad nego na početku, promijenili su sustav igre, ali mislin da smo to dobro proanalizirali i sad je sve na momcima.

Vaša reakcija na temu