Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak Rađa: Gazda Laborala nam je i prije mjesec dana mogao reći da Perasović ne može biti izbornik

Rađa: Gazda Laborala nam je i prije mjesec dana mogao reći da Perasović ne može biti izbornik

Nemam nikakvu konkretnu ponudu za mjesto pomoćnika ministra - kazao je proslavljeni košarkaš

Velimir Perasović neće ostati na izborničkoj funkciji košarkaške reprezentacije. Sukus je to putovanja Dina Rađe i Joke Vrankovića, koji su u ime Saveza otputovali u španjolsku Vitoriju, gdje je Perasović trener Laboral Kutxe...

- U novinama izlazi niz neargumentiranih stvari, a to je prije svega da Perasović nije želio biti izbornik. On je to htio, ali njegov gazda ima pravo da vodi svoj klub kako hoće. On je bio začetnik ideje ACB lige da treneri klubova ne mogu biti izbornici reprezentacija. To je ono što je u redu - kazao je Rađa pa nastavio:

- Ono što meni smeta je to da nam je to mogao reći i prije mjesec dana na telefon. Dobili bi na vremenu, ali i ne bismo potrošili ove novce za put. Uštedjeli bismo Savezu neke novce.

Vodstvo Saveza se već okreće novim rješenjima...

- Moramo hitno krenuti u potragu za novim ljudima. Mi smo već na tom putu. Javnost će biti obavještena kad budemo imali konkretne stvari, jer ne želim da se ova priča pretvara u sagu nagađanja tko će bolje pogoditi što će se dogoditi. Želimo donijeti najbolje moguće rješenje.  

Je li ovo poremetilo zacrtane planove?

- Budimo realni, svi igrači su trenutno glavom u klubovima i ne misle o reprezentaciji, nego misle o tome kako ostvariti ciljeve. Nismo mi puno toga izgubili u cijeloj priči, nego je jedino problem stav gazde kluba bio, koji je tako čvrst, pa nije ni bilo potrebno da putujemo tamo.

Prokomentirao je Rađa i špekulacije o tome kako će postati pomoćnik ministra zadužen za sport...

- Još uvijek nije bilo nikakve konkretne ponude, nema nikakvih razgovore, o tome znam isto što i svi, a to je samo ono što piše po novinama - zaključio je Rađa.

Pred reprezentacijom je ovog ljeta borba za odlazak na Olimpijske igre u Rio, a plasman će imati priliku izboriti u Torinu na kvalifikacijskom turniru.

Vaša reakcija na temu