Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Rančić torpedirao Riječane, 'žuti' uz puno muke zadržali prvo mjesto na ljestvici!

Rančić torpedirao Riječane, 'žuti' uz puno muke zadržali prvo mjesto na ljestvici!

Split je pobijedio Kvarner rezultatom 88:81

Košarkaši Splita pobijedili su Kvarner 2010 u 22. kolu A1 Lige košarkaša rezultatom 88:81. Najbolji strijelac je bio Rančić sa 22 postignuta poena. Tako je Split i nakon ovog kola ostao na prvom mjestu ljestvice s omjerom od 19 pobjeda i tri poraza.

Odmah na početku utakmice Split je preuzeo konce igre u svoje ruke, poveo je sa 10:2 ponajviše zahvaljujući raspoloženom Filipoviću. S takvom razlikom igrači Ivice Skelina su ušli i u drugih deset minuta (27:19), a najbolji period utakmice gosti su igrali upravo u toj dionici. Poveli su ubrzo 'žuti' sa 36:21, Kvarner nije imao nikakva rješenja u napadu, obrana Splita je djelovala besprijekorno. Do konca prvog poluvremena, ipak su Riječani smanjili na 43:31.

Stvari su se zakomplicirale u trećoj četvrtini, pogotovo nakon tehničke pogreške Širka pri rezultatu 38:46, realizirao je tada Štimac slobodno bacanje, a kasnije su suci dosudili i jedan namjeran prekršaj, pa su Riječani uspjeli vratiti utakmicu u egal - bilo je 53:52. Rančić je dalekometnim ubačajima donekle zaustavio seriju Kvarnera, pa je Split u posljednju dionicu igre ušao s prednošću 60:58.

Nastavio je Rančić u istom ritmu i u posljednjoj četvrtini, s dvije trice donio prijeko potrebnoi mir, a Split je na dvoznamenkastu prednost (72:60) vratio Najev koji je poentirao i zabio dodatno bacanje nakon krasne asistencije Kedže.

Činilo se da su stvari riješene kada je Kedžo na četiri minute prije kraja pogodio za plus deset (77:67), ali Štimac je povezao pet poena, a Veljačić na dvije minute i dvadeset sekundi prije kraja smanjio na samo tri poena razlike. Pozvao je Skelin time-out, a nakon minute odmora Rančić je povezao dvije trice i tu je priči bio kraj...

KVARNER 2010: Barnjak 9, Veljačić 26, Pešut, Butorac 10, Vucić 10, Antunović, Vujičević 2, Miličević 5, Kučan 3, Kalpić, Štimac 16.

SPLIT: Subotić, Kalajžić 7, Kedžo 12, Rančić 22, Vrgoč, Najev 7, Dijan 6, Jukić 6, Filipović 12, Galić, Širko 16.

Vaša reakcija na temu