Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
RAZGOVOR S POVODOM Mario Marović: Ako sam mogao izaći na kraj s Rrahmanijem i Leškovićem, onda mogu protiv bilo koga

RAZGOVOR S POVODOM Mario Marović: Ako sam mogao izaći na kraj s Rrahmanijem i Leškovićem, onda mogu protiv bilo koga

Bit će to moj povratak u Hajduk, ja sam na Poljudu već proveo četiri godine

Napadač Sloge Mario Marović se priključuje pripremama Hajduka II. Četvrtoligaš iz Mravinaca je bio hit u prošloj godini, a pozivanje njihova prvog napadača na probu su doživjeli kao svojevrsno priznanje za sve što su postigli.

- Bit će to moj povratak u Hajduk. Ja sam na Poljudu već proveo četiri godine, a otišao sam u prvoj kadetskoj. Generacija sam Tomičića, Grčića..., a otišao taman prije nego što će se priključiti Livaja. No, nije on došao na moje mjesto jer sam ja tada igrao lijevog bočnog. S Poljuda sam otišao samoinicijativno, nakon jednih priprema na kojima nas je bilo 40, a činilo mi se da me baš ne doživljavaju. Otišao sam u Slogu, gdje sam nastavio trenirati, a potom preskočio juniore i odmah ušao u prvu momčad. Od tada sam i promijenio poziciju. Zaigrao u napadu - ispričao nam je Marović.

Upitali smo ga potom kad kreće s pripremama Hajduka II i kako to da se do sada nije okušao u višem rangu.

- Na Poljudu moram biti u ponedjeljak u 14 sati, a što se ovog drugog dijela tiče, bilo je ljudi koji su mi obećavali 'brda i doline', a onda se ne bi rodilo ništa. U međuvremenu sam diplomirao na Ekonomskom fakultetu i odlučio - samo Sloga ili Hajduk dolaze u obzir. Imam ja svoju školu kao alternativu, a u neke druge klubove na ovom području radije ne bih. Primjerice, kada sam čuo za opciju da odem u Solin na probu, promislio sam: 'Ja da idem na probu u momčad koju sam u finalu Kupa pobijedio sa 4:0?! Ne, hvala, ne dolazi u obzir'.

Spomenuli smo mu da je i u Hajduku II na testu, probnim treninzima. Bez obzira na njegovu sjajnu statistiku, mnogi će reći da to 'ipak četvrta liga'...

- Ako sam mogao izaći na kraj s Rrahmanijem i Leškovićem, onda mogu protiv bilo koga. Na Poljudu ću dati sve od sebe, a treba mi samo šansa i kontinuitet. U prošloj godini sam u 32 službene utakmice zabio 41 pogodak, računajući Kup i prvenstvo, ali bilo je tu i jakih prijateljskih utakmica, primjerice u Šibeniku, gdje smo pobijedili sa 1:0.

Siniša Jalić, jedini trener s UEFA Pro licencom u Županijskoj ligi, nam je jednom zgodom kazao: 'Imao je Hajduk Futacsa i u mojoj Slogi da je Marović ranije prošao cijeli taj rad i sustav'. Mario je danas pun samopouzdanja, bit će baš zanimljivo vidjeti kako će se sve skupa dalje razvijati...

- Mogu još samo reći da su reakcije nakon svega sjajne, 95 posto je pozitivnih komentara na cijelu priču kroz pozive koje dobijam. Ponosan sam na sve što smo postigli, te na činjenicu da je Sloga završila godinu kao prvak bez poraza, s deset pobjeda i tri remija. Te povijesnim susretima u Kupu.

Vaša reakcija na temu