Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić RUSIJA NAŠIH SNOVA Zlatko Dalić: Mislim da je dosta podjele na jug i sjever - jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska!

RUSIJA NAŠIH SNOVA Zlatko Dalić: Mislim da je dosta podjele na jug i sjever - jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska!

Split je moj grad i ja se nikad nisam sramio reći da sam od rođenja hajdukovac

Dobar dio uzvanika sa komemoracije za Stanka Poklepovića prebacio se u Loru gdje je hrvatski izbornik Zlatko Dalić promovirao knjigu 'Rusija naših snova' u kojoj je sažeo dojmove sa SP-a.

- Danas sam još ponosniji na sve vas koji ste u dvorani. Velika mi je čast vidjeti moje bivše suigrače, prijatelje. Split je moj grad i ja se nikad nisam sramio reći da sam od rođenja hajdukovac. To je moj klub i moj prvi trener u Hajduku je bio šjor Stanko Poklepović. Ova knjiga je nastala na ideji Sportskih novosti, ona govori o tome što je bilo u Rusiji. Ona treba biti putokaz i dobar motiv mlađim generacijama da kroz zajedništvo, hrabrost i poniznost mogu napraviti sve. Da ništa u životu nije nemoguće, da mali mogu biti veliki. Zahvala igračima, oni su najzaslužniji za sve. Ova knjiga je zahvala svim navijačima koji su nas pratili. Mislim da je dosta prebrojavanja, podjele na jug i sjever. Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska - rekao je Dalić, a potom dodao:

- Nisam očekivao da ću biti izbornik, da ću voditi Hrvatsku. Kada je stigao poziv bio sam u Splitu. Nisam vjerovao od prvog dana u ovakav uspjeh, ali imao sam cilj da nešto napravimo. Cilj je bio doći do Rusije, a onda proći grupu. Hrvatska ima sjajne igrače, sve se poklopilo i na kraju je taj veliki rezultat na ponos svima nama. Mi svi od nogometa radimo atomsku fiziku, ja sam stvari pojednostavio. Glavni motiv našeg uspjeha je bilo zajedništvo. Moment koji bi izdvojio iz Rusije je 109. minuta protiv Engleza i gol Mandžukića.

Županijsku povelju je Daliću uručio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, a zahvalnicu u ime Splitskog saveza sportova Nenad Periš

Veliki pljesak zaradio je i izbornik vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak.

- Sjećam se da sam sjedio sa Zlatkom na otvaranju rukometnog Svjetskog prvenstva. Tada mi je rekao da sam ja svoje napravio, a da njega tek čeka muka i pakao. On je uspio ono što nitko nije, ujedinio je cijelu zemlju. Ovdje u dvorani ima dosta poznatih sportaša, imena, ima sigurno i onih koji poznaju nogomet bolje od Zlatka. No, on je napravio ono što nitko od njih ne može. Pronašao je način da sve ukomponira u jednu cjelinu. Ja radim u reprezentaciji i znam da to nije lako. Igrači imaju veliki ego. Zlatko ima najboljeg igrača svijeta Luku Modrića, ja imam Sandra Sukna. Nije lako najboljem igraču objasniti da nešto mora korigirati. Sigurno Luka Modrić zna više o nogometu od Zlatka, kao i Sandro Sukno o vaterpolu više nego ja. Ali, Zlatko je napravio da Luka, Mandžukić, Perišić izgledaju dobro na terenu, što prije njega nije bio slučaj.

Na kraju je Dalić zaključio ovom rečenicom:

- Ako Bog da, da se vidimo na Poljudu uskoro!

Program je pjesmom otvorila klapa Contra, a zaključio ga je Thompson. Pogledajte video...


Vaša reakcija na temu