Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sandra Perković bacila najbolji hitac sezone te dobila mjesto u Masliniku atletskih velikana u Splitu

Sandra Perković bacila najbolji hitac sezone te dobila mjesto u Masliniku atletskih velikana u Splitu

Sara Kolak je u Parku mladeži bacila drugi rezultat sezone

Sandra Perković osvojila je prvo mjesto na zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske, koje se danas održalo na bacalištu ASK-a.

Perković je slavila s najboljim hicem sezone 70.23, što je i više nego je bacila na Olimpijskim igrama u Riju. Uz to, vjetar i hladnoća su joj otežavali situaciju, pa je Perković sigurno mogla baciti i veću dužinu da su uvjeti bili idealni. Ipak, i četvrtu godimu zaredom naša najbolja atletičarka baca u Splitu preko 70 metara.

- Jako sam zadovoljna jer po ovakvim uvjetima baciti preko 70 metara je velika stvar. Mišići su mi se već nakon druge serije počeli hladiti. Odlično smo odradili zimu - kazala je Perković.

Ove sezone je u prvom planu Svjetsko prvenstvu u Engleskoj, gdje će hvatati jedinu titulu koja joj nedostaje u ovom trenutku...

- Ove godine je Svjetsko prvenstvo u Londonu, na stadionu za kojeg me vežu lijepe uspomene. Želim se tamo vratiti i postati vlasnica svih titula u isto vrijeme, pokušati oboriti i osobni rekord, za kojeg sam mislila da ću ga oboriti već i danas. Imam samo 26 godina, pred menom su tek sad najbolje bacačke godine.

Prvi čovjek hrvatske atletike i splitskog ASK-a, predsjednik HAS-a Ivan Veštić je Sandri darovao i jednu maslinu u Masliniku atletskih velikana na Parku mladeži...

- Vidjet ćemo hoće li uspjeti izvući bar litru ulja... - zaključila je Perković.

Druga zlatna hrvatska olimpijka Sara Kolak izašla je kasnije na bacalište u Parku mladeži u bacila koplje 65.23 metra, što je drugi najbolji hitac ove sezone uopće kod kopljašica.


Vaša reakcija na temu