Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / hajduk.hr Saša Bjelanović: Žao mi je zbog situacije s Nižićem, ali ne potpisuju se ugovori samo reda radi, već i da se preuzimaju obaveze

Saša Bjelanović: Žao mi je zbog situacije s Nižićem, ali ne potpisuju se ugovori samo reda radi, već i da se preuzimaju obaveze

Steaua nije ničim pokazala da je kvalitetnija od nas, sve je na nama

Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović jučer je produljio ugovor do kraja sezone, a na putu prema Bukureštu nam je rekao:

- Velika mi je čast, moram zahvaliti preedsjedniku Uprave na povjerenju. Velika su očekivanja, nije lako, ali nadam se da ću uspjeti izvršiti to što se stavlja pred mene.

Jeste li zadovoljni prijelaznim rokom?

- Nisam zadovoljan s tim što nismo mogli ući u realizaciju nekih planiranih rješenja u šestom i sedmom mjesecu. S obzirom na okolnosti, moralo se pričekati, a pred kraj prijelaznog roka moramo još malo ubrzati, te potražiti rješenja koja nam nedostaju, što sada nije lako.

U Rijeci je rezultat bio bolji od igre...

- Trebamo gledati čašu kao polupunu, a ne polupraznu jer je i mnogo jači Hajduk gubio na Rujevici i Kantridi. Bilo nam je važno da pred uzvrat u Bukureštu ostvarimo dobar rezultat i zbog atmosfere pred dvoboj sa Steauom.

Došli su Jradi, Jairo... Koliko će takva dovođenja zatvoriti prostor mladim igračima iz domaćeg pogona?

- Nama kao klubu strateški je u interesu da se otvaraju mjesta mladima. Na nekim mjestima imamo više igrača, ali ne zatvaramo mjesta domaćim mladićima, pogotovo što ima još 15 dana do kraja prijelaznog roka,  tako da su mogući i neki odlasci.

Na stoperskim pozicijama su se ustalili Vučur i Mikulić koje ste vi doveli...

- Kad smo dovodili Vučura i Mikulića, razmišljali smo o tome da popunimo odlaske Carbonierija i Bosančića. Nižić i Lopez su bili standardni stoperski par prošle sezone, obojica su ostali, a mi smo se samo pojačali jer obojica su jača od alternativa iz prošle godine. Na treneru je koga će poslati na teren.

Nižić je tu, ali kao da nije, opet je ostao doma...

- Ovo je stanje koje nikome ne odgovara, meni je izuzetno žao što smo se našli u ovakvoj situaciji. Teško je neke stvari objasniti, Hajduk nam treba biti ispred svega.  Moramo ostati u profesionalnosti, ne potpisuju se ugovori samo reda radi, nego i da se preuzimaju obaveze.

Kakva je prognoza za uzvrat protiv Steaue?

- Ja sam optimist. Ne bih tu bio da ne mislim da možemo proći. Steaua nije ničim pokazala da je kvalitetnija od nas, sve je na nama.

Mijenja li uspjeh ili neuspjeh što po pitanju završnice prijelaznog roka?

- Mi imamo naše ciljeve koji su neovisni o prolasku, ne bi bilo u redu da ti jedna pobjeda mijenja strategiju. Još je 15 dana do kraja prijelaznog roka, mogući su dolasci i odlasci.

Vaša reakcija na temu