Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Savvas Gentsoglou: Vjerujem da ćemo s novim trenerom profunkcionirati na pravi način, te da ću i ja biti bolji

Savvas Gentsoglou: Vjerujem da ćemo s novim trenerom profunkcionirati na pravi način, te da ću i ja biti bolji

Ovo mi je prva zima u Splitu i mogu reći da zaista nisam očekivao ovakvo vrijeme

Savvas Gentsoglou odrađuje svoje prve pripreme s Hajdukom. Došao je u kolovozu, a iznenadio se kako može biti hladno u Splitu u siječnju...

- Svakako nije ugodno. Ovo mi je prva zima u Splitu i mogu reći da zaista nisam očekivao ovakvo vrijeme. U Italiji sam doživio i niže temperature, ali kad ovdje zapuše ovaj vaš vjetar zalede se kosti. Kako se ono zove, 'bura', ha, ha - započeo je razgovor Savvas.  

U Split je stigao prošlog ljeta, trener je bio Marijan Pušnik, a sada je momčad preuzeo Joan Carrillo...  

- Kada dođe novi trener uvijek je ista priča. Svi se žele dokazati, daju sve od sebe. Trenira se dobro, a pokušavamo uhvatiti sve nove ideje koje trener nastoji sprovesti - kazao je Savvas, pa nastavio:  

- Dobra stvar je što imamo mjesec dana do prve utakmice u prvenstvu. Odlazimo u Tursku, gdje ćemo imati mir, dobre uvjete i nema sumnje da ćemo spremni i uigrani dočekati susret protiv Splita.  

Grk ne skriva kako mu nije svejedno putovati u Tursku...  

- Bit ću iskren. Činjenica je da svaki dan po medijima čitam da se nešto događa u Istanbulu i nije mi svejedno. Međutim, tamo ćemo samo presjedati na aerodromu i odmah letimo dalje. Antalya nije tako velik grad i mislim da ne bi trebalo biti problema.  

Prvi dio sezone nije se odvio na način koji bi to priželjkivali...  

- Jesen nije bila dobra za nas. Očekivanja su bila puno veća, a i mi igrači smo mislili da možemo puno bolje. U prvenstvu zaostajemo previše bodova za vodećim, a u Kupu gdje smo mogli puno lakše do trofeja ispali smo prenaivno.

Stoga, proljeće na Poljudu neće biti bogato utakmicama, a pomak iznad trećeg mjesta bit će ravan čudu...  

- Pa tako nekako ispada. Čini se da će jedini zadatak biti prestići Osijek, ali nećemo se predati, pokušat ćemo doći i do tog drugog mjesta. Naravno, uz to moramo pružiti što bolje igre kako bi zadovoljili ukus navijača.  

Savvas u petnaest nastupa za 'bijele' još nije zabio pogodak, defenzivni veznjak kaže da može puno bolje...  

- Neke utakmice sam odigrao dobro, a neke i ne baš tako. Mogao sam bolje, ali činjenica je da cijela momčad nije bila na razini. Nadam se da ćemo s novim trenerom profunkcionirati na pravi način, a samim time da ću i ja biti bolji - smatra Savvas i ističe: 

- Moj posao je držati balans momčadi. Igramo s trojicom veznih igrača, pa sam ja taj koji mora paziti da se pune rupe u obrani. Ako odem i ja prema naprijed tko će zaustavljati protivničke napade. Možda mogu zaprijetiti ponekim udarcem iz daljine, ali da odlazim skroz pred protivnička vrata, to ne bi imalo smisla.  

Skoro pa pola godine je u gradu pod Marjanom...

- Uživam u Splitu. Grad je taman po mjeri, nije prevelik, i to mi se sviđa. Po tom pitanju zaista nemam zamjerki, sjajno sam prihvaćen i nadam se da ću nastaviti uživati ovdje - zaključio je.

Vaša reakcija na temu