Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak GREUTHER FURTH: Imali su prije Burića samo bod iz pet susreta, a pobjedom u derbiju nad Nurnbergom prvi put su izašli iz zone ispadanja!

GREUTHER FURTH: Imali su prije Burića samo bod iz pet susreta, a pobjedom u derbiju nad Nurnbergom prvi put su izašli iz zone ispadanja!

Na tribinama je bilo 45.000 gledatelja, od čega čak 7000 navijača Greuthera

Greuther Furth uoči starta prvenstva imao je za cilj mirnu sezonu u sredini ljestvice. Zato im je start bio kao pljuska. Pet kola, jedan bod. Zvona za uzbunu bila su upaljena. Janos Radoki koji je na klupu Greuthera stigao krajem 2016. u prvih je pet kola osvojio samo bod. Smjena je bila logičan slijed događaja, a na klupu je stigao Damir Burić.

Bivši trener Hajduka radio je dobar posao u Austriji sa Admirom, a u prošlosti je ostavio traga u Njemačkoj gdje je brusio trenerski zanat kao pomoćnik u Freiburgu, Bayeru i Werderu. Admiri je prema neslužbenim informacijama plaćena odšteta od 100.000 eura.

Debi za Burića nije bio lagan, 17. rujna na domaćem je terenu ugostio Fortunu iz Dusseldorfa, momčad s izraženim prvoligaškim ambicijama koja trenutno drži poziciju koja jamči igranje Bundeslige iduće sezone. Greuther je slavio sa 3:1, stigao do prve pobjede, no svi su bili svjesni da je pred Burićem puno posla. Dobio je u ruke momčad koju nije selektirao, a nedostatke koje je sigurno uočio nije imao vremena za ispraviti.

Uslijedila su tri vezana poraza (Braunschweig, Nurnberg, Kaiserslautern), a onda je u desetom kolu stigla i druga pobjeda. Opet na domaćem terenu, sa 2:1 Greuther je svladao Erzerbirge Aue. Do zimske stanke ubilježio je tri domaće pobjede uz dva gostujuća remija, no to nije bilo dovoljno da isplivaju iz opasne zone.

Momčad nije puno mijenjao, stigao je danski veznjak Bech iz Hannovera, a na posudbu iz Schalkea mladi napadač Reese. Pripreme su odradili u Španjolskoj, a na startu drugog dijela sezone remizirali su u gostima kod Arminije. Nakon toga je uslijedio domaći remi bez golova sa Holstein Kielom, a onda je došao i poraz sa 3:0 u gostima kod Ingolstadta.

Potom je uslijedio početak pozitivnog niza. Prvo su sa 1:0 na domaćem travnjaku svladali Dynamo Dresden, zatim remi u Dusseldorfu te domaća pobjeda nad Braunschweigom. Šlag na tortu stigao je jučer. Pobjeda na gostovanju (prva u sezoni!) kod lidera Nurnberga (2:0) i prvi put da su 'djeteline' iz Furtha pobjegle izvan opasne zone. Inače, Nurnberg im je najveći rival, dva grada dijeli desetak kilometara. Na tribinama je bilo 45.000 gledatelja, od čega čak 7000 navijača Greuthera. Burić je Greuther do sada vodio 20 susreta u drugoj ligi, ostvario je učinak od osam pobjeda, pet poraza i sedam poraza. Greuther je trenutno na 14. mjestu sa 30 bodova, tri više od Bochuma koji je na 16. mjestu s utakmicom manje.

U idućem kolu Burić na svom terenu dočekuje Kaiserslautern, posrnulog njemačkog velikana koji drži posljednje mjesto. Utakmica je to koja znači puno jednima i drugima. Burić i Maloča žele nastavak pozitivnog niza...


Vaša reakcija na temu