Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: www.atalanta.it SEZONA IZ SNOVA: 'Pobjeda u Napulju naša je diploma za Ligu prvaka'

SEZONA IZ SNOVA: 'Pobjeda u Napulju naša je diploma za Ligu prvaka'

Već u četvrtak igraju protiv Fiorentine za finale Kupa

Oni nisu više iznenađenje. Posljednje tri sezone Atalanta je napravila iskorak i sve je bliža vrhu. Nakon sinoćnje pobjede u Napulju (2:1) momčad iz Bergama stigla je na korak do Lige prvaka. Mario Pašalić zabio je svoj treći pogodak u Serie A ove sezone, no ovaj bi mogao biti najvrjedniji. Atalanta se izjednačila s Milanom koji drži četvrto mjesto zbog boljeg međusobnog omjera. Zanimljivo je da je Atalanta od 56 bodova čak 30 osvojila na gostovanjima i po tome su drugi u ligi, odmah iza Juventusa. U 33 utakmice zabili su čak 66 golova, i u toj su kategoriji odmah do Juventusa koji je zabio (samo) gol više.

Imaju drugog strijelca lige, Kolumbijac Duvan Zapata u Italiji je od 2013. kada je stigao u Napoli. Bio je nakon toga u Udineseu i Sampdoriji, odakle je prošlog ljeta stigao na posudbu u Atalantu. I igra u formi života, uživa u najboljoj sezoni karijere. Već sada je u svim natjecanjima zabio 26 golova, a to je, složit ćete se, kada igraš u Atalanti sjajan doseg. 

- Imamo veliku podršku od cijelog grada i ovo je za nas već sada odlična sezona. Možda je naša prednost što nemamo širok kadar jer kada imate velik izbor igrača onda zna biti polemika i nezadovoljstva. Ova momčad je dobila na iskustvu igrajući u Europi, a pobjeda u Napulju naša je diploma za Ligu prvaka - rekao je nakon pobjede protiv Napolija Gian Piero Gasperini, trener Atalante.

Gasperini je na klupu Atalante stigao u ljeto 2016. i može se reći da radi sjajan posao. U prvoj sezoni momčad je doveo do četvrtog mjesta, lani su bili sedmi, a ove sezone u borbi su za mjesto u Ligi prvaka, a nalaze se u polufinalu Kupa.

Već u četvrtak čeka ih uzvratni susret protiv Fiorentine u Bergamu. Prvi susret u Firenzi igran prije dva mjeseca završio je 3:3. Drugi polufinalni par čine Milan i Lazio, a finalni susret igra se sredinom svibnja na rimskom Olimpicu.

Nakon kupa ih idući ponedjeljak u 34. kolu Serie A čeka domaći ogled s Udineseom. Mario Pašalić protiv Igora Tudora. Jedan se bori za Ligu prvaka, a drugi za ostanak...

Vaša reakcija na temu