Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Robert Matić / HNK Hajduk Siniša Oreščanin: Nitko na Poljudu nije favorit, vjerujem u svoj proces rada

Siniša Oreščanin: Nitko na Poljudu nije favorit, vjerujem u svoj proces rada

Znamo da je specifična utakmica, ali gledamo na to kao izazov

Pred Hajdukom je najveći derbi hrvatskog nogometa. Sutra (19 sati) u sklopu 27. kola HNL-a na Poljudu gostuje Dinamo.

- Atmosfera je normalna, kroz protekla dva dana smo se pokušali regenerirati - rekao je u najavi trener Hajduka Siniša Oreščanin, a potom se dotakao je li imao dovoljno vremena za pripremu derbija.

- S jedne strane je otežavajuća okolnost, ali da se igra za vikend bilo bi tjedan dana gungule. Mislim da je ovo bolje, da imamo dan, dva za pripremu.

Kakav Dinamo očekujete?

- Očekujem europski Dinamo, ovo im je idealna utakmica da trener zadrži kontrolu nad igračima. Čeka ih polufinale Kupa, mislim da mu je ovo idealna utakmica za to.

Kakva je situacija u momčadi?

- Tahiraj je malo rovit, vidjet ćemo hoće li biti u kadru. Vučura nema, to znate. Od ostalih svi su spremni i željni da budu u kadru.

Odakle prijeti najveća opasnost?

- Dinamo ove godine je jako izbalansiran, stabilan, približio se europskim mjerilima, to je pokazao u Europi. To je najveća zasluga trenera Bjelice, ima potpunu kontrolu nad svlačionicom što prijašnjih godina nije bilo slučaj.

Na što ciljate?

- Imam neka svoja iskustva iz Dinama, znate što sam želio reći,

Spremate li neko iznenađenje?

-  Uvijek spremamo nešto, imamo nekih svojih ideja. Imamo zamisli, ali želio bi naglasiti da smo i dalje fokusirani samo na sebe. Nitko na Poljudu nije favorit, vjerujem u svoj proces rada i svoju momčad. Život teče dalje i nakon sutrašnje utakmice. Uvijek govorimo da nam je najvažnija sljedeća utakmica. Već sam jučer rekao igračima da nam je sutrašnja utakmica najbolji test za dalje, da vidimo gdje smo. 

Razmišljate li o drugom mjestu?

- Naravno da ne. I dalje pokušavamo biti na zemlji. Jučer smo imali razgovor u svlačionici o tome. Moramo i dalje biti ponizni, oprezni, jer ova situacija nosi zamke, da se ne upadne u euforiju. Čeka nas još deset utakmica, Dinamo je prva u tom nizu.

Hoćete li pričati s Bradarićem da ne 'poleti'?

- Jučer smo imali momčadski razgovor, vjerojatno ćemo danas imati pojedinačne. 

Vraćaju li se u prvih 11 Tudor i Palaversa?

- Rekli smo da su svi igrači u kadru, osim Vučura i vidjet ćemo Tahiraja. Nakon treninga ćemo odrediti igrače koji su u kadru. Moramo biti vrlo pametni, imamo tri utakmice u tjedan dana.

Kakva je psihološka priprema, je li ovo najteža ili najlakša utakmica?

- S obzirom da sam ovdje dvije i pol godine imam iskustva iz B tima. Mislim da je ovo najlakša utakmica što se tiče motivacije. čak je treba malo i smanjiti. Bitno je da igrači nađu balans između motivacije, lijepog okruženja i taktičkih postavki, da rade ono što smo se dogovorili. Lokomotiva je bila dobra slika, dobar psihološki test s obzirom da smo bili četiri mjeseca bez publike.

Znači li to da je Dinamo favorit?

- Rekao sam da na Poljudu nitko nije favorit, po meni su šanse 50:50. 

Je li i bod dobar?

- Na to bih lakše odgovorio nakon utakmice. 

Kakvog Hajduka možemo očekivati, imate li plan A, B i C?

- Imamo. Fokusirani smo na sebe i naš način igre. Znamo da je specifična utakmica, ali gledamo na to kao izazov.

Očekuje nas susret dvije neporažene momčadi ovog proljeća. Znači li to da će derbi biti dobar?

- Mislim da može. Trebala bi biti ok utakmica, bliža europskim okvirima. To je moja želja što se tiče nas, a i Dinamo je pokazao da je uhvatio srednju klasu europskog nogometa. Nadam se da će gledatelji moći uživati.

Je li Caktaš i dalje prvi izvođač penala?

- Pitanje je hoće li biti penal. Ako bude pucat će Caktaš - zaključio je Oreščanin. 

Vaša reakcija na temu