Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dalmatinski portal Nekad je igrao nogomet s Vlašićem, Roguljićem i društvom, a danas je jedan od najvažnijih igrača Červarove reprezentacije

Nekad je igrao nogomet s Vlašićem, Roguljićem i društvom, a danas je jedan od najvažnijih igrača Červarove reprezentacije

Prve rukometne korake napravio je u Akademiji Balić-Metličić

Marin Šipić pravo je osvježenje u redovima hrvatske rukometne reprezentacije. Za tri će mjeseca napuniti 23 godine, no igra vrlo zrelo, iako mu je ovo tek prvo veliko natjecanje. Zabio je Islandu dva pogotka, Japanu jedan, te Makedoniji jučer četiri, uz stopostotnu realizaciju.

Šipićeva sportska priča je jako zanimljiva, proteklog se ljeta okitio zlatom na Mediteranskim igrama, a Lino Červar dao mu je priliku i u jesenskim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Šipić je rođen u Njemačkoj gdje je njegov otac igrao rukomet. No, nije odmah krenuo na rukomet. Prvi izbor bio je nogomet.

- Četiri sam godine trenirao nogomet u Vranjicu. Vjerovao sam da je to sport kojim ću se baviti cijeli život. No, s obzirom da se nogomet igra po hladnoći i kiši, često sam imao upalu pluća. Dosadilo mi je biti bolestan, pa sam se prebacio na rukomet.

Šipić je i u nogometu bio jako vrijedan i koristan, treneri su ga onako korpulentnog koristili u špici, ali i obrani, a bio je dio sjajne generacije, o čemu svjedoči i fotografija s Bayernove Allianz Arene, gdje je s njegove lijeve strane Ante Roguljić, dva mjesta dalje Josip Bašić, a iza Bašića Nikola Vlašić. Zanimljivo je da su tada u Munchenu nekoliko utakmica za male Vranjičane odigrali još član Rome Ante Ćorić i nekadašnja Hajdukova nada Boris Rapaić

Šipić se na rukomet prebacio 2009. nakon što je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu koje se igralo diljem 'Lijepe naše' osvojila srebro.

- Na početku nisam znao o pravilima, pa su me stavili na mjesto kružnog napadača - opisao je Šipić svoje prve rukometne korake u Akademiji Balić-Metličić.

U Splitu je bio do 18. godine, kada je stigao poziv iz Varaždina. Otišao je od kuće iako je još uvijek bio srednjoškolac. U Varaždinu je završio četvrti razred srednje škole (smjer računalni tehničar nap.a). Bio je smješten u studentskom domu i igrao rukomet. Dobre igre u Varaždinu bile su mu dobra ulaznica za Nexe. U juniorskoj reprezentaciji trener mu je bio Hrvoje Horvat koji ga je želio ponovno trenirati. U Našice je stigao u ljeto 2017. To je bila stepenica više u odnosu na Varaždin jer Nexe posljednjih godina ulaže sve više i želi se dodatno približiti Zagrebu. No, Šipić se u Našicama vrlo dobro snašao.

Prošao je sve mlađe reprezentativne kategorije, a u seniorsku reprezentaciju pozvao ga je još bivši izbornik Željko Babić u jesen 2016. Dobrim igrama u SEHA ligi skrenuo je na sebe pozornost, a nakon osvajanja zlata na Mediteranskim igrama u Španjolskoj bilo je jasno da je pred njim svijetla budućnost.


- Nakon Mediteranskih igara Červar je istakao da je zadovoljan izvedbom mene i još nekoliko igrača. Rekao nam je u da ćemo u budućnosti dobiti priliku - rekao je Šipić, a osim njega na Mediteranskim igrama bili su Jakov Vranković, Halil Jaganjac i David Mandić.

Svaku priliku u dosadašnjem dijelu prvenstva Šipić je objeručke iskoristio. Snažan, brz i vrlo snalažljiv, a još uvijek dovoljno mlad da neke stvari u svojoj igri može nadograditi...

Vaša reakcija na temu