Foto: Veljko Martinović Skelin: Sada igramo timski, tokom sezone smo igrali guzičarski

Skelin: Sada igramo timski, tokom sezone smo igrali guzičarski

Mogli smo izgubiti već prvu u Zagrebu, ne razumijem to podcjenjivanje - rekao je Zdovc

Ivica Skelin bio je zadovoljan, iako na njegovom licu nikad ne možete vidjeti euforiju. Čak ni kad se svlada protivnik ranga Cedevite.

- Čestitke mojim momcima, večeras smo zbilja odigrali pravu utakmicu. Veliko je zadovoljstvo što najboljoj ekipi u državi pružamo otpor. Pomoglo nam je što im dvojica igrača iz petorke nisu bila tu. U subotu idemo rasterećeni, glupo bi bilo reći da idemo izgubiti. 

Limitirali ste Cedevitin napad?

- Znamo da ne možemo s njima igrati na velik broj poena. Prošli put smo gubili 31:9 nakon prve četvrtine. Sada igramo timski, tokom sezone smo igrali guzičarski, sada to izgleda bolje.

Jure Zdovc kao igrač je potpisao posljednju titulu Splita, a danas je kao trener Cedevite doživio poraz.

- Čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi. Split igra dobro već duže vremena, na to sam upozoravao svoje igrače, ali oni to ne shvaćaju. Mogli smo izgubiti već prvu u Zagrebu, ne razumijem to podcjenjivanje. Imali smo 22 izgubljene lopte, puno egoizma, slabih odluka. Očekivao sam da će neki igrači dati više.

Kako ćete pripremiti treću utakmicu?

- U padu smo, imamo iza sebe skoro 80 utakmica. Vidi se da su igrači umorni i mentalno i fizički. Znamo što je naš posao, da odigramo kako znamo i da odemo do kraja.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare