Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SKUPINA A: Ovo je najlošija grupa Mundijala, a favorit je Urugvaj

SKUPINA A: Ovo je najlošija grupa Mundijala, a favorit je Urugvaj

Donosimo najvažnije pojedinosti o momčadima koje će se natjecati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Svjetsko prvenstvo u Rusiji otvorit će domaćin i Saudijska Arabija. U grupi su još Urugvaj i Egipat. Prema mnogima riječ je o najlošijoj grupi Mundijala u kojoj se ističe jedan apsolutni favorit - Urugvaj. Momčad koja u svojim redovima ima jedan od najjačih napadačkih tandema u Rusiji (Suarez - Cavani). U obrani je pak dvojac iz Atletico Madrida, Gimenez - Godin, dok u vezi glavnu riječ vodi veznjak Intera Vecino. Na klupi je već dugogodišnji strateg Oscar Tabarez. Južnoameričke kvalifikacije završili su na drugom mjestu, iza Brazila i u Rusiju su došli sa velikim ambicijama.

Domaćin Rusija uz Saudijsku Arabiju ima najlošiji ranking na FIFA-inoj ljestvici. Mnogi su skloni vjerovati da se bez organiziranja Mundijala ne bi uspjeli ni plasirati. Čak se smatra da su kvalitetom jedna od najgorih momčadi koja je bila domaćin SP-a. Kao domaćini igrali su samo prijateljske susrete, no slavili su samo u pet od 20 susreta. Od 23 igrača, samo dvojica igraju van Rusije. Rezervni vratar Gabulov je član Club Bruggea, dok je veznjak Čerišev u Villlarrealu. Izbor Stanislava Čerčesova podigao je buru do te mjere da ga je komentirao i Vedran Ćorluka.

- Ono kad ne pozoveš najboljeg beka - napisao je Ćorluka na svom instagramu uz sliku svog suigrača iz Lokomotiva Vladislava Ignatjeva.

Egipat se na veliku scenu vraća nakkn 26 godina. Najveće zasluge pripadaju Mohamedu Salahu koji je iznio veliki teret u kvalifikacijama. Stanje s njegovim ramenom i dalje je problem koji muči cijelu državu. Prema nekim predviđanjima trebao bi biti spreman za dio prvog ogleda sa Urugvajom. Na klupi im sjedi iskusni Hector Cuper, a najveći naglasak je na obrambenom dijelu. Na vratima je 45-godišnji El Hadary koji će oboriti rekorde Mundijala. Uz Salaha vrijedi istaknuti i Arsenalovog El Nenyja.

Saudijska Arabija od plasmana na Svjetsko prvenstvo promijenila je dvojicu izbornika. Prvo je odmah nakon izborenog Mundijala s klupe otišao Nizozemac Bert Van Marwijk, onda je stigao Argentinac Eduardo Bauza. Njegova je avantura trajala pet susreta i sada je na klupi Španjolac Pizzi. Zanimljivo je da je on u kvalifikacijama vodio Čile koji nije izborio Rusiju, no na kraju će on sa Arabijom pokušati nekome pomrsiti račune. U posljednjem prijateljskom susretu sa Njemačkom, Saudijci su unatoč porazu (2:1) pokazali da nisu mutavi.

Kladionice najveće šanse za prolaz uz Urugvaj daju Rusiji. Egipat će prema njima biti treći, a Arabija posljednja.

Vaša reakcija na temu