Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sljedeći vikend finala Unisporta na nacionalnoj razini

Sljedeći vikend finala Unisporta na nacionalnoj razini

Finalsi će poslužiti i kao posljednji test za 3. Europske sveučilišne igre

Studenti Sveučilišta u Splitu bilježe jako uspješnu sportsku sezonu na državnoj razini. U prosincu prošle godine na Unisport Watersu u Rijeci, vaterpolisti su suvereno osvojili zlatnu medalju, dok je plivačka ekspedicija u Split ponijela 8 medalja, od čega 2 zlatne, 2 srebrne i 4 brončane medalje.

U drugom izdanju UnisportHR Futsal lige splitski su malonogometaši briljirali, te sa 7 pobjeda i remijem uvjerljivo osvojili prvo mjesto i plasman na završnicu. Ovogodišnja futsal ekipa je vjerojatno, uz onu srebrnu sa Europskog prvenstva 2005. u Lantini (ITA), najbolja dosad te će izbornik Lukša Roje imati slatke brige oko sastavljanja ekipe za Unisport Finals gdje se nadamo da će potvrditi svoju dobru formu i kvalitetu.


Na Unisport Finals, koji se održava od 19. do 22. svibnja u Poreču, su također kroz poluzavršnice svoje nastupe izborile muške i ženske ekipe u košarci, odbojci i rukometu te će uz već unaprijed plasirane ekipe u tenisu, stolnom tenisu, šahu i odbojci na pijesku, pokušati nadmašiti prošlogodišnji uspjeh i osvojenih 13 medalja. Treba naglasiti da se ove godine Unisport Basket 3x3 umjesto na Finalsima održava tjedan dana kasnije u sklopu Studentskog dana sporta u Zagrebu. S obzirom da splitski basketaši već godinama dominiraju, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi, očekivanja su vrlo visoka.

 

Finalsi će poslužiti i kao posljednji test za 3. Europske sveučilišne igre koje se ovog srpnja održavaju u Zagrebu i Rijeci, gdje se očekuje preko 5000 sportaša iz cijele Europe. Natjecanja će se održati u 21 sportu, a splitski studenti će svoje predstavnike imati u futsalu, košarci, odbojci, odbojci na pijesku, rugbyu 7, sportskom penjanju, tenisu, veslanju, košarci 3x3, plivanju, taekwandoou, vaterpolu, judu, karateu, para plivanju i rukometu.

Vaša reakcija na temu