Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr SLUŽBENO: Mario Branco ostaje sportski direktor, a Joan Carrillo trener Hajduka!

SLUŽBENO: Mario Branco ostaje sportski direktor, a Joan Carrillo trener Hajduka!

Cilj je stabilnost, a to ovime dobivamo - kazao je predsjednik Ivan Kos

Mario Branco ostaje na mjestu sportskog direktora, a Joan Carrillo na mjestu trenera Hajduka! Odluka je obznanjena na današnjoj press konferenciji, a evo što je kazao predsjednik kluba Ivan Kos...

- Razlog zašto smo se okupili je objavljivanje produžetka suradnje i sa sportskim direktorom i trenerom. Cilj je stabilnost, a to ovime dobivamo. Ulazimo u sezonu bez turbulencije, vjerujem da će ovo biti temelj napretka. Nadam se da ćemo progresivno ići naprijed i u sljedećoj sezoni.

Mario Branco je kazao...

- Prije godinu smo bili u Bijelom salonu i poznajem većinu lica od tada, nakon jedne godine sad sam opet tu. Mogu potvrditi da ću tu biti još jednu godinu i zahvalio bih se predsjedniku što ću biti ovdje. Moj rad je prepoznat i sad sam u puno boljoj poziciji nego prije godinu dana. Poznajem klub i očekivanja su puno veća - započeo je Branco, pa nastavio:

- Neke poteškoće imamo još uvijek, ali imamo stabilnost. Sportski direktor, predsjednik i trener, a stabilnost je ključna, ali ona je ključna i za sve u klubu. Čak i mediji, znam da loše stvari prodaju medije, ali želim da pišete u budućnosti o pozitivnim stvarima koje će se dogoditi. Čitam vas svaki dan i znam što pišete, ali ključ je da budemo na istom putu zbog stabilnosti. Nisam u potpunosti zadovoljan sezonom, ali radit ćemo na poboljšanjima. 

Ipak, Branco je ostvario niz ciljeva koji su postavljeni pred njega...

- Velike zasluge idu i Krešimiru Gojunu i Saši Bjelanoviću, rezultati stoje iza njih. Ljeto donosi mnoga očekivanja u Europskoj ligi, a moja su očekivanja biti kompetitivan kroz cijelu sezonu. U ovoj sezoni smo bili jedan penal od Europske lige, a u sljedećoj moramo bolje od toga, a jednako tako i u kupu i u prvenstvu. Ostajem dokle god osjećam potrebu i radim svoj posao što je najbolje moguće - rekao je Mario Branco.

Dugo se nagađalo što će biti s Brancom i Carrillom...

- Stabilnost je ključna, a ja je ne želim prekidati. Kada sam stigao prošle godine nisam poznavao dobro klub, a sada sam godinu dana iskusniji. Kada sve sagledamo zašto ne ostati? Obitelj mi je u Portugalu, to je slaba točka, ali dok budem mogao balansirati bit će dobro...

Predsjednik Kos je kazao kako su potpisani jednogodišnji ugovori...

- Profesionalac sam i mislim da se moj rad mora temeljiti na rezultatima. Nakon svake godine sagledat ćemo rezultate i po tome produživati ili ne produživati ugovor. U nogometu ako nemate rezultate ne ostajete dugo. To je jedan pritisak, ali ja sam spreman na to.

Što je s igračima koji su na posudbi?

- Kao što znate imamo još vremena za odlučiti o tome. Za sada samo razmišljamo o posljednjoj utakmici i ciljevima koje smo postavili za nju. Pred nama je cilj osvajanja 69 bodova u prvenstvu - zaključio je Branco.

Vaša reakcija na temu