Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KOŠMENTAR: Split nije Ciboni dao nikakvu šansu za iznenađenje, ovako ozbiljno su zadnji put izgledali u veljači
Ko(š)mentar Piše: Toni Španjić

KOŠMENTAR: Split nije Ciboni dao nikakvu šansu za iznenađenje, ovako ozbiljno su zadnji put izgledali u veljači

Nakon reprezentativne pauze upali su 'žuti' u krizu, a sada će se boriti za naslov

Košarkaši Splita pobjedom 96:67 u gostima kod Cibone plasirali su se u finale prvenstva Hrvatske, a tamo ih čeka bolji iz dvoboja Zadra i Dinama, koji svoj drugi polufinalni dvoboj igraju u četvrtak.

Trener Zagrepčana Dino Repeša uvjeravao je kako se serija može vratiti na Gripe, ali to je bio običan pucanj u prazno. U otužnoj atmosferi praznog Doma Dražena Petrovića Split je pomeo 'cibose', uvjerljivije nego prošle nedjelje u svojoj dvorani. Slaven Rimac, bez obzira na stanje u kojoj se nalazi Cibona mora biti zadovoljan načinom kojim su njegovi igrači odradili posao u polufinalnoj seriji. 

Zaista je teško nakon ovakve pobjede i uvjerljivog prolaska u finale secirati detalje koji su odlučili pobjednika. Split je svoju premoć u kvaliteti potvrdio na parketu - gotovo bez stresa apsolvirao protivnika koji mu je ove sezone znao raditi probleme i pobjeđivati na Gripama. Istaknut ćemo dobru partiju Tišme (18 poena), ali i činjenicu kako je momčad Slavena Rimca imala čak petoricu dvoznamenkastih u svojim redovima.

'Žuti' su ostavili bez ikakve šanse 'vukove', pomalo iznenađujuće uvjerljivo s obzirom na oscilacije koje je splitska momčad pokazivala prethodnih tjedana, pa rekli bismo čak od veljače i dvotjedne reprezentativne pauze. Odlučio se tada Rimac na pomalo čudan potez, uoči završnog sprinta i borbe za playoff regionalne lige odlučio je Amerikancima Shorteru, Sullivanu i Funderburku omogućiti desetodnevni odmor u SAD-u. 

Nakon te pauze, ni Splićani ni Amerikanci nisu nikako mogli uhvatiti onaj pravi ritam, ali dvije pobjede protiv Cibone uoči finala napunit će 'žute' samopouzdanjem. Nažalost ni sinoć nije nastupio Vuko, u situaciji gdje samo dva stranca mogu biti na parketu, Rimcu će sigurno nedostajati vrijedni i borbeni krilni igrač u rotaciji, ako se ne oporavi na vrijeme za finale.

Split čeka boljeg iz dvoboja Zadra i Dinama, branitelji naslova morat će prolazak u finale potvrditi na vrućem gostujućem parketu u Zagrebu. Ovaj dvoboj posebno je zanimljiv i iz prizme tihog rata trenera Dinama Josipa Sesara i Zadra Danijela Jusupa, a potonji već u četvrtak ima priliku poslati hrvatskog izbornika na odmor uoči reprezentativnih obveza. 

Vaša reakcija na temu