Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Split pobijedio Hermes Analiticu u Zagrebu i vratio se na vrh ljestvice!

Split pobijedio Hermes Analiticu u Zagrebu i vratio se na vrh ljestvice!

Konačan rezultat je bio 69:76, a Kedžo je zabio 29 poena

Košarkaši Splita pobijedili su na gostovanju Hermes Analiticu rezultatom 69:76. Najefikasniji kod Splita je bio Kedžo s 29 postignutih poena, dok je Filipović dodao 11. Split se tako barem privremeno vratio na sam vrh ljestvice s istim brojem pobjeda kao i Jolly, koji u ponedjeljak gostuje u Zadru.

Domaćini su bolje otvorili utakmicu. Nakon točno polovice igre u prvoj četvrtini poveli su sa 11:5, a onda je uslijedila serija 'žutih' 16:0 do prvog odmora. Ipak, u drugoj četvrtini prednost Splita smanjila se tek na tri poena razlike, te se s rezultatom 33:36 se otišlo na pauzu.

Hermes nije posustajao, držao je utakmicu u egalu, pa su onda domaćini i poveli s 44:42 polovicom treće četvrtine. Slično kao i u prvih deset minuta, u završnici su 'žuti' pojačali gas i predvođeni Kedžom i Kanaetom napravili seriju 12:2, te se odvojili na 54:46, a s istih se osam razlike ušlo i u posljednji dio igre.

No, brzo su se Zagrepčani vratili u igru, već nakon 60 sekundi igre u zadnjoj četvrtini, domaćini su se slobodnim bacanjem Svobode nakon tehničke greške klupe Splita približili na 54:56. Međutim, kada god bi se domaćini približili, Split bi se odvojio. Rančić je ubacio tricu, Kedžo i Filipović po dva poena, a Dijan koš i dodatno bacanje, pa je na ulazu u posljednje četiri minute na semaforu svjetlilo 58:66. Uspjeli su 'žuti' mirno privesti utakmicu kraju, a konačan rezultat je bio 69:76.

Sljedeći dvoboj momčad Ivice Skelina igra 4. ožujka protiv Osijeka.

Hermes Analitica - Split 69:76 (11:21, 22:15, 15:20, 21:20)

HERMES ANALITICA: Škara 8, Mandalinić, Raič 5, Samac 11, Svoboda 8, Garafolić 9, S. Krstanović 24, Ušić 2, Đurinović, Rajić 2, A. Krstanović.

SPLIT: Subotić, Kalajžić, Kedžo 29, Rančić 6, Dijan 9, Najev 6, Jukić 5, Kanaet 5, Filipović 11, Galić, Širko 5.

Vaša reakcija na temu