Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić PRIČA IZ PARKA MLADEŽI Marenzi: Moji maturanti rade čuda; Gabrić: Ostanak ne bi trebao biti upitan

PRIČA IZ PARKA MLADEŽI Marenzi: Moji maturanti rade čuda; Gabrić: Ostanak ne bi trebao biti upitan

Prvo ime Splita danas je nekadašnje 'Hajdučko srce'

Zanimljiv dvoboj donijelo je 20. kolo 3. HNL jug između Splita i Junaka koji je završio bez pobjednika i golova pred oko 200 gledatelja na Parku mladeži. Splitu je na samom početku sezone oduzeto šest bodova i od tada muku muče s ostankom u ligi, dok se Sinjani od početka bore za vrh tablice i ulazak u viši rang. 

Splitu je ovo druga utakmica za redom bez primljenog gola, što daje nadu treneru Armandu Marenziju za bolje rezultate u budućnosti.

- Mi iz utakmice u utakmicu moramo polagati maturu, a to je ova mlada momčad u ovom susretu i napravila. Ne mogu reći da bismo imali veću prednost da nismo ostali bez igrača zbog crvenog kartona, ali bi sigurno bilo lakše. Igrati sa šest igrača mlađih od 18 godina nije mala stvar, a usput se i boriti za opstanak. Iskreno uživamo trenirati i igrati s ovim momcima. Nas svi gledaju kao Split, ali moramo biti realni da to nije ona moćna i jaka momčad već nova ekipa s dobrom i talentiranom djecom iz svoje škole, te par iskusnih igrača. Na kraju mogu reći da radimo čuda - rekao je Marenzi nakon utakmice.

Vrijeme jakog prvoligaškog Splita sada je debelo iza nas. U povijesti 'crvenih' ostat će zapisano niz sjajnih prvenstvenih pobjeda, play-off Europske lige protiv Torina, plasman finale domaćeg Kupa..., ali potom je klub zapao u probleme, te se strmoglavio u treći rang natjecanja.

Crveni dres nosila su brojna poznata imena, poput Ante Rebića, Ivice Križanca, Ante Ercega, Marka Roga, Danijela Zagorca, Andrije Vukovića, Amira Rrahmanija, Duje Čopa, Tomislava Glumca, Nina Galovića, Mate Bilića..., ali jedna od najjačih Splitovih priča dolazi baš u ovim trećeligaškim danima, a glavni akter je Drago Gabrić.

Gledali smo ga i jučer u ulozi nositelja ekipe. Nekadašnje 'Hajdučko srce', bivši hrvatski reprezentativac, danas je prvo ime Splita, te je čak i na diobi prvog mjesta liste najboljih strijelaca sa 14 golova. Drago i u 32. godini odskače klasom za ovaj nivo nogometa.

- Imamo peh da nam je oduzeto šest bodova, ali i dalje smo ustrajni i borimo se da ostanemo u ligi. To ne bi trebalo biti upitno - kazao nam je Gabrić nakon još jedne dobre partije.

Split, kako trener Marenzi reče, polaže maturu, a jedan od tih maturanata je veznjak Antonio Kaćunko:

- Očekivali smo zahtjevnu utakmicu s obzirom na to da je Junak u vrhu lige. Ovisimo o sebi i nadam se da će na kraju sve biti dobro za nas - istaknuo mladi veznjak 'crvenih'.

S druge, pak, strane, Junak je u proljetni dio prvenstva ušao lošije, upisali su samo jednu pobjedu, a prvo je mjesto preuzeo Uskok, koji sada ima bod više od Sinjana. Trener Junaka Stipe Grčić je nakon dvoboja u Parku mladeži kazao.

- Nadam se da ćemo se vratiti u formu s početka sezone. Imali smo problema za vrijeme priprema. Jedno vrijeme nismo mogli trenirati, a nedostajalo nam je i prijateljskih utakmica. Znao sam da ćemo prvih nekoliko kola zaostajati jer su neki odigrali i po sedam prijateljskih utakmica, dok smo mi odigrali samo tri.

Na kraju je zaključio:

- Mi ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu i vratiti tamo gdje smo bili. Na kraju bih čestitao svojim igračima na dobro odigranoj utakmici protiv Splita.

Vaša reakcija na temu