Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splitska odvjetnica Doris Košta uputila HNS-u zahtjev za oduzimanje prvoligaške licence Istri zbog duga prema igraču Luki Franiću

Splitska odvjetnica Doris Košta uputila HNS-u zahtjev za oduzimanje prvoligaške licence Istri zbog duga prema igraču Luki Franiću

Nije stvar iznosa, nego principa jer mu duguju još od 2015. godine - kaže Košta

Splitska odvjetnica Doris Košta službeno je zatražila od HNS-a oduzimanje licence Istri zbog duga prema igraču Luki Franiću.

- Temeljem dokumentacije iz koje je jasno vidljivo da dug postoji, a nema nikakvog sporazuma o prolongiranju, Istra nije smjela dobiti licencu. HNS je mogao imati uvid u postojanje duga jer je Disciplinska komisija već ranije bila izdala mjeru upozorenja Istri - kazala nam je odvjetnica Košta.

Radi se o dugu od 19.600,00 kuna, koji je s kamatama narastao...

- Nije ovdje ključno pitanje veličine iznosa, nego principa. Klub koji je dužan igračima ne smije dobiti licencu, koliki god dug bio. Mi smo paralelno podnijeli i tužbu za nadoknadu štete, s obzirom da se igrač koji nije na vrijeme dobijao plaće igrajući za taj klub i ozlijedio, a nije mu uplaćivano nikakvo osiguranje - kaže Košta i navodi da će podnijeti kaznenu prijavu protiv odgovornih osoba Istre zbog sumnje u krivotvorenje dokumentacije kojom su ishodili licencu.

- S obzirom da UEFA inzistira na ispravnom financijskom poslovanju, kao temelju za izdavanje licence, upitno je i na koji način Komisija za licenciranje HNS-a ima uvid u djelovanje klubova po tom pitanju. Radi se o pravnoj sigurnosti, ovdje postoji evidentan dug za koji su u HNS-u morali znati - kaže Košta, te dodaje da će zatražiti nadzor UEFA-e nad radom Komisije za licenciranje HNS-a jer Istra zbog dugovanja nije imala uvjete za dobivanje licence ni u sezoni 2016/17. 

 

Vaša reakcija na temu