Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka SPLITSKI POLUMARATON: Kenijci najbrži, na startu skoro dvije tisuće trkača

SPLITSKI POLUMARATON: Kenijci najbrži, na startu skoro dvije tisuće trkača

Bili su tu i hajdukovci predvođeni predsjednikom Ivanom Kosom

Završen je sedamnaesti po redu Splitski polumaraton. Stazu dugu 21 kilometar najbrže je pretrčao Kenijac Joel Maina Mwangi, koji je oborio rekord.

Trkači su s Rive krenuli točno u 9 sati, a prvi od njih je stigao na cilj nešto iza 10 sati. Uz to, održana je i humanitarna utrka od Rive do Zvončaca (dva kruga), a staza je bila duga pet kilometara. Riječ je o prvoj humanitarnoj utrci s ciljom pomoći u borbi protiv dječje paralize.

Na Rivi se skupio veliki broj građana, koji su pljeskom pozdravljali svakog trkača koji je ulazio u cilj, a bilo je i onih koji su jedva na nogama dočekali kraj utrke.

Potporu Splitskom polumaratonu došli su pružiti i igrači Hajduka, zajedno s predsjednikom Ivanom Kosom, uplatili su i kotizaciju, ali ipak nisu trčali.

Vaša reakcija na temu