Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLITSKI POLUMARATON: Trči se kroz Varoš, Šperun i Dioklecijanovu palaču, a već su počele pripreme za iduću godinu kada će se prvi put trčati maraton!

SPLITSKI POLUMARATON: Trči se kroz Varoš, Šperun i Dioklecijanovu palaču, a već su počele pripreme za iduću godinu kada će se prvi put trčati maraton!

Kreće 24. veljače u 9 sati ujutro s Rive, a očekuje se rekordan broj sudionika

Nešto više od dva tjedna ostalo je do 19. Splitskog polumaratona. Cijeli program ove sada već tradicionalne manifestacije starta 22. veljače kada se u velikoj dvorani na Gripama otvara sportski sajam. Dva dana kasnije, 24. veljače u 9 sati ujutro s Rive kreće polumaraton na kojem se očekuje rekordan broj sudionika. 


- Lani smo vam obećali na dan utrke snijeg, a ove godine možemo obećati da ćemo biti najbolji do sada. Imamo 2500 prijavljenih za polumaraton, 300 prijavljenih za utrku na pet kilometara, a očekujemo 800 do 1000 djece na njihovoj utrci. Od novih stvari ove godine moramo istaknuti da smo išli u pravcu da osiguramo jaku konkurenciju. Po prvi put imamo predstavnike Kenije i Etiopije. Među njima je i naših pet olimpijskih kandidata - rekao je predsjednik organizacijskog odbora Kristijan Sindik, a potom dodao:

- Uveli smo samo jedan krug. Trči se kroz Varoš, Šperun, Dioklecijanovu palaču. Već naveliko traju pripreme za sljedeću godinu gdje će se po prvi put trčati maraton. Staza je gotova, atraktivna. Predstavljanje će biti u sklopu splitskog sajma. 

Splitski polumaraton poseban je i po prigodnim medaljama.

- Svi sudionici kući osim doživljaja staze finišerska medalja, u obliku Dioklecijanove palače. 

Hoće li biti problema s obzirom na to da jedan dio utrke prolazi kroz Marjan?

- Mislim da neće biti problema u tih sat i pol vremena.

Privremeni pročelnik Upravnog odijela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja je istaknuo važnost ovog događaja za cijelu regiju.

- Splitski polumaraton prometnuo se u brend grada Splita. Ova organizacija ima strateški sve što propisuju naši dokumenti. Predsezona, broj natjecatelja. Riječ je o zdravoj sportskoj i turističkoj manifestaciji. U nadolazećim godinama očekujemo i planiramo snažnije povezivanje sportske i turističke ponude, posebice sa sadržajima u zaleđu - kazao je Čogelja.

U ime grada Splita polumaraton je podržao pročelnik službe za društvene djelatnosti Mate Omazić.

- Imamo dugogodišnju suradnju. Tisuće sudionika dokaz su da organizatori rade dobar posao i da je splitski polumaraton prepoznat - rekao je Omazić, a potom otkrio:

- Svi sudionici mogu doći po povoljnim cijenama u bilo koji gradski muzej.

Sveprisutna direktorica Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić također je pohvalila ovaj događaj.

- Iz godine u godinu ova za nas jako važna manifestacija spaja destinacijsku priču, sport, kulturu i zdrav život. U vrijeme kada krećemo s novim turističkim rezultatima imamo priliku da se promoviramo na najbolji mogući način. Poznato je da su sportaši najbolji ambasadori. Stoje duže, troše više i vraćaju se. Vjerujemo da ćemo svi uživati i da će naši gosti biti najbolja reklama našeg grada - zaključila je ona.

Vaša reakcija na temu