Splitski studenti osvojili EUSA Waterpolo Cup!

Splitski studenti osvojili EUSA Waterpolo Cup!

Slavko Čalić je najbolji strijelac, Krešimir Butić MVP, a Mario Podrug najbolji golman turnira

Na netom završenom EUSA Waterpolo CUP-u u slovenskom Kopru, splitski su studenti osvojili prvo mjesto te su nakon lanjske bronce s Europskih sveučilišnih igara zasjeli na tron Starog kontinenta.

Vaterpolo je u obitelj europskih sveučilišnih sportova ušao prošle godine u Rijeci kao demonstracijski sport u sklopu ESI-a a od 10. do 16. srpnja Koper je po prvi put bio domaćin EUSA Waterpolo Cup-a koji je okupio 6 ekipa a osim Splićana i domaćina tu su bili studenti iz Budimpešte, Beograda, Skoplja i Lyona.

Format natjecanja je bio ligaški a splitska ekipa je uvjerljivo došla do zlata ostvarivši svih 5 pobjeda i konačnom gol razlikom 53:21. Pod vodstvom profesora Ivana Granića splitsku ekspediciju činili su: Krešimir Butić, Miljenko Vuko, Deni Rajčić, Ante Koceić (FESB), Marino Mimica, Filip Stipan Nadj (Kineziološki fakultet), Marin Stipić (Pomorski fakultet), Slavko Čalić (Pravni fakultet), Mario Podrug, Josip Pervan, Frane Tudja (FGAG) i Lovro Rončević (Ekonomski fakultet).

Da je cijeli turnir protekao u dominaciji Splita potvrđuju i individualne nagrade - Slavko Čalić je najbolji strijelac, Krešimir Butić MVP a Mario Podrug najbolji golman.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare