Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Srebrni vaterpolisti Pavić i Šetka: 'Ulažite u sport, to će vam se sigurno isplatiti'

Srebrni vaterpolisti Pavić i Šetka: 'Ulažite u sport, to će vam se sigurno isplatiti'

Splitsko-dalmatinska županija je osvajače medalja nagradila s 20 tisuća kuna

Danas je splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja primio Anđela Šetku i Josipa Pavića, osvajače olimpijske srebrne medalje u vaterpolu. Tom su prilikom vaterpolisti primili ček od 20 tisuća kuna i na taj način dobili potporu za daljini rad.

- Prije koji dan smo ispratili naše paraolimpijce, troje ih je iz naše županije i to je zaista jedan lijepi broj. Njima smo zaželjeli puno zdravlja i sreće na Olimpijskim igrama. Danas smo htjeli čestitati našim sjajnim momcima i vaterpolistima na sjajnom uspjehu. Ipak je velika stvar biti na drugom mjestu u svijetu. To je nešto što nas posebno veseli. To je našu domovinu na jedan način postavilo na svjetski pijedestal sporta. Mi kao Hrvatska smo najčešće prepoznati putem naših sportaša i mi u županiji nastojimo koliko je god moguće pomagati, od školskog sporta, preko nadarenih sportaša do izgradnje sportske infrastrukture kako bi našoj djeci i mladima pomogli u njihovom zdravom sportskom odgoju i obrazovanju - kazao je župan.

Županija tijekom godine ulaže 3,5 milijuna kuna za sport. Srebreni vaterpolisti podijelili su svoje dojmove iz Rija.

- Kamo sreće da nas i u drugim sferama društva pogađaju ovakvi rezultati kao i u sportu. Za mene su ovo bile vrhunske olimpijske igre, predivno iskustvo počevši od otvaranja gdje sam nosio zastavu, a kasnije su to s 10 medalja ispale najuspješnije igre za Hrvatsku u povijesti. Osobno mi je bila čast i zadovoljstvo biti dio te olimpijske obitelji, pomagati svojim suigračima da dođemo do te olimpijske medalje kao i bodriti i navijati za druge naše sportaše - kazao je Josip Pavić.

Na pitanje što za njega znači novčana nagrada, Anđelo Šetka je odgovorio:

- Zahvaljujem se na novčanoj nagradi, ali mislim da nije sve u novcu. Ovo je jedna lijepa gesta i puno znači svakom sportašu kao poticaj. Mislim da je puno veće to što smo svi skupa napravili za domovinu, kako mi tako i drugi sportaši koji promoviraju Hrvatsku i mjesta odakle dolaze. Poručio bih svima da ulažu i dalje u sport jer će im se to isplatiti.

Vaša reakcija na temu