IZ RUMUNJSKOG TABORA: Morutan na meti Šahtara, a Rusescu pamti Poljud kao član Uniree

IZ RUMUNJSKOG TABORA: Morutan na meti Šahtara, a Rusescu pamti Poljud kao član Uniree

I rumunjski mediji pišu o odlasku Tome Bašića

Rumunjski mediji danas na svojim naslovnim stranama donose priču oko transfera Tome Bašića u Bordeaux.

- Dva dana prije ogleda sa Steuaom, Hajduk ostaje bez važne karike u veznom redu - stoji u jednom od naslova. 

- Udarac za Hajduk, važan igrač napušta klub uoči Steaue - navodi se u tekstu portala DigiSport.

No, isti portal danas donosi priču da je Olimpiu Morutan na meti Šahtara iz Donjecka. Ukrajinski klub već je prošle zime želio u svoje redove dovesti Morutana koji je tada bio igrač Botosanija. Ipak, sam igrač unatoč financijski boljoj ponudi Šahtara odlučio je ostati u domovini. U posljednja dva susreta, protiv Rudara i Iasija, Morutan je zabio dva pogotka i tome pridodao dvije asistencije, te je tako skrenuo pozornost na sebe. No, kontroverzni gazda Gigi Becali ne razmišlja o prodaji. Prilikom dolaska Morutanu je odredio odštetnu klauzulu na 70 milijuna eura, a sada je planira dodatno podići na čak 200 milijuna! 

Rumunji su pak jučer odaslali popis UEFA-i za ogled sa Hajdukom. Na njemu se nalaze 24 imena, a među njima nema Raula Rusescua, napadača koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor. No, prema propisima moguće je napraviti dvije izmjene na popisu 24 sata prije početka susreta. Rumunjski mediji uvjereni su da će Rusescu biti na koncu registriran.

Inače, Rusescu je od 2015., bio član turskog Osmanlispora, a nakon što su Turci ispali u drugu ligu napustio je klub. Ukoliko nastupi na Poljudu, to će biti njegov povratak nakon osam godina. Naime, Rusescu je bio član Uniree Urziceni koja je 2010. igrala na Poljudu. Bila je to godina kada je posljednji put Hajduk igrao skupinu Europske lige. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare