Foto: Hajduk.hr
Stipica: Nemam sebične ambicije, najvažnije je da novi kapetan dobije podršku svlačionice

Stipica: Nemam sebične ambicije, najvažnije je da novi kapetan dobije podršku svlačionice

Nakon svih ovih godina koje sam proveo pri prvoj momčadi, nadam se da ću dobiti priliku braniti u kontinuitetu

Dante Stipica glavni je kandidat za preuzimanje mjesta prvog vratara 'bijelih' nakon transfera Lovre Kalinića. U prvom dijelu prvenstva mijenjao je Kalinića u nekoliko navrata, a sada je došao njegov red.

- Drago mi je da je on ostvario svoju želju - transfer u inozemstvo. Nakon svih ovih godina koje sam proveo pri prvoj momčadi, nadam se da ću dobiti priliku braniti u kontinuitetu. Uvijek sam žudio za tim, ali meni je čast što sam uopće stao među vratnice Hajduka - započeo je Stipica, pa nastavio:

- Kao igrač poštujem sve odluke koje donosi trener. Na treningu se stječe povjerenje trenera, a ja radim sve kako bi zaslužio svoje mjesto u sastavu. 

Skoro pa kompletni stručni stožer je promijenjen, osim novog trenera Joana Carrilla, u Hajduk je stigao s Parka mladeži i trener vratara Tihomir Bulat.

- Dugo sam već s prvom momčadi i nije mi neka novost da se promijenio trener. Na nama je da prihvatimo trenerove ideje, da to što od nas traži sprovedemo na terenu - rekao je Stipica i dodao:

- Zoran Varvodić me dugo trenirao, još od juniorskih dana. Bio je s nama u jesenskom dijelu prvenstva i napravio je odličnu bazu, a zbog loših vremenskih uvjeta i tvrdog terena s trenerom Bulatom praktički još nismo imali pravi vratarski trening.  

Stipica je od osme godine u Hajduku, praktički 16 godina je već na Poljudu. Njegovo ime se spominje i u kontekstu novog kapetana Hajduka...

- Ne razmišljam o tome. Nemam nikakve sebične ambicije, bit će onako kako trener odluči. Mlada smo momčad i najvažnije od svega je da novi kapetan dobije podršku kompletne svlačionice. Siguran sam da će tako i biti.

U prvom dijelu sezone upisao je deset nastupa na vratima Hajduka...

- U globalu sam zadovoljan, ali čini mi se da od strane dijela medija nisam dobivao podršku. Nije bilo lako stati na vrata u nekim situacijama, bilo je slučajeva da saznam da ću na vrata tek prije zagrijavanja. Ipak, ostaje mi velika žal za utakmicom protiv Dinama, posljednji udarac je bio koban, pa mi dobra predstava ne može nikako biti satisfakcija.  

Jesenski rezultati nisu bili na očekivanoj razini...

- Mala je bila granica između uspjeha i neuspjeha. Sjetimo se utakmice protiv Maccabija, pa one protiv Splita. Da se prošao Maccabi bila bi odlična polusezona. Uostalom, ne mogu reći da nas je itko nadigrao - zaključio je Stipica.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare