Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Sušić: Nikad nije bila bolja atmosfera u svlačionici

Sušić: Nikad nije bila bolja atmosfera u svlačionici

Hajduk vodi brigu o ugovoru, sada imam stipendijski - kazao je Mastelić

Najbolji igrač u poretku MaxTV 1. HNL Sven Tino Sušić i mladi napadač 'bijelih' Ivan Mastelić stigli su jutros pred novinare. Prvi je riječ uzeo Sušić...

- Drago mi je što vodim na toj ljestvici najboljih igrača, nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama i želim da ostvarimo tri dobra rezultata u završnici sezone. Što se tiče mene, nikad nisam bolje igrao, pomaže mi momčad, nikad nije bolja bila atmosfera u svlačionici otkada sam u Hajduka. Ove sezone se osjećam dobro, puno sam zreliji nego prije. Svi oko mene se bore, uklizavaju, trude i onda mene to ponese - kazao je Sušić, pa nastavio:

- Trener me stavi desno, ali daje mi slobodu da idem i lijevo i u sredinu. To mi odgovara, kao što mi odgovara da mi je lopta u nogama, da ih pokušam dijeliti.

Kriza se dogodila početkom proljeća, ali Sušić pronalazi razloge loših igara...

- Mlada smo ekipa, događaju se i padovi, što je očekivano. Najmlađa smo ekipa u ligi i ne možemo očekivati od igrača koji imaju 18-19 godina da igraju stalno na visokom nivou.

Istaknuo je Sušić i protivnika protiv kojeg mu je najteže igrati...

- Najgore mi je igrati protiv Leke, on najviše udara.

Ime Hajdukovog veznjaka se često spominje u kontekstu transfera ovog ljeta.

- Imam ugovor do 2018. godine, ne razmišljam o ničem drugom nego o Hajduku. U Splitu mi je super. 

Dobar dio proljeća je Sušić igrao na poziciji napadača, a čini se kako mu više odgovara povučenija pozicija.

- To se vidi i na mojim igrama, momčadi je puno lakše kad igramo sa špicom. Ja nisam stvarao puno problema obranama za razliku od Mastelića sada. On je pokazao kako zaslužuje mjesto u prvom sastavu. Protiv Rijeke je sve sam napravio, ja sam trebao samo gurnuti loptu u mrežu. 

Sada slijedi gostovanje u Osijeku...

- Osijek je za mene najteže gostovanje, uvijek protiv nas igraju agresivno, oštro na svaku loptu. Teško je ostvariti dobar rezultat, nadam se da ćemo ih dobiti i da ćemo u zadnja tri kola ostvariti tri dobra rezultata. Ne bojim se reći da idemo na tri pobjede.

Mladi napadač 'bijelih' Ivan Mastelić bio je asistent Sušiću za vodeći pogodak protiv Rijeke.

- Lako je igrati kad pored sebe imate najboljeg igrača lige, pogotovo u momčadi koja diše kao jedno. Vesele me ove dobri rezultati, kao i činjenica da je Tino najbolji igrač lige. 

Mastelić je prigrabio mjesto u prvom sastavu Damira Burića...

- Jedan dan je promijenio sve. Prije godinu dana sam igrao 3. Ligu, a sada sam prvi napadač Hajduka. Kada radite onda je sve moguće. Ista sam osoba igrao u Hajduka B, ili A, ili u Brnazama. Dobro se nosim s pritiskom, imam hladnu glavu i takav ću uvijek biti.

Mastelić je upitan je li ima i sada igrača u Hajduku B, koji bio mogli zaigrati u prvoj momčadi...

- Puno je ljepše kada su igrači iz Hajdukove omladinske škole u prvom sastavu, ali kada nije moguće, onda se možete osloniti i na one sa strane. Trener sve prati svaki trening i utakmicu druge momčadi, ja ne bih nabrajao pojedince. Kako sam ja uspio doći u prvu momčad, onda definitivno mogu reći da imaš priliku radom stići i do prve ekipe.

Mastelić je vezan uz svoju obitelj, a na utakmicu protiv Rijeke je doveo skoro pa cijelo selo na utakmicu.

- Otac je u Njemačkoj 20 godina, puno sam emotivno vezan i uz majku. Otac je velika podrška, zove po pet puta dnevno. Majku poljubim čim izađem iz kuće, Ne stidim se toga, kao što je nazovem i čim otiđem s Poljuda.

Mastelić je upisao tri asistencije, ali pogotka još nema

- Volio bih zabiti gol odmah u nedjelju, ali to je najmanje bitno, neka ga daju Grbić ili Kalinić, samo neka mi dobijemo.

Mastelić je za 'bijele' još uvijek vezan stipendijskim ugovorom

- Bez očeve financijske pomoći ništa ne bih mogao. Hajduk vodi brigu o ugovoru, sada imam stipendijski. Svaki dan putujem dva puta iz Brnaza - zaključio je Mastelić.

Vaša reakcija na temu