Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jakov Matić Sveučilište Split s tri pobjede najavilo pohod na osvajanje UniSportHR Futsal lige

Sveučilište Split s tri pobjede najavilo pohod na osvajanje UniSportHR Futsal lige

Splićani su jučer slavili protiv aktualnog europskg prvaka zagrebačkog VERN-a rezultatom 3:2

Susretom Sveučilišta Split i zagrebačkog VERN-a jučer je završilo dvodnevno malonogometno natjecanje, u kojem su odigrana tri kola UniSportHR Futsal lige. Riječ je o najpopularnijem i najmasovnijem sveučilišnom sportskom natjecanju, u kome sudjeluje osam momčadi - Sveučilište Split, Sveučilište Zadar, Sveučilište Zagreb, Sveučilište Josip Juraj Strossmayer Osijek, Veleučilište Ladislav Ružička Vukovar, Veleučilište Baltazar, Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta, te veleučilište VERN. 

VERN je ujedno i prošlogodišnji europski prvak, a uz Sveučilište Split glavni su konkurenti za osvajanje ovogodišnje titule Hrvatske. Osim te dvije ekipe, dva dana su se u Splitu natjecali Veleučilište Baltazar, te Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta. Najuspješniji su bili Splićani, koji su s tri pobjede osvojili svih devet bodova, pa s puno optimizma mogu čekati nastavak natjecanja i završnicu, koja će se u svibnju igrati u Rovinju.

S posebnim nestrpljenjem se očekivala ta posljednja utakmica na Gripama između Sveučilišta u Splitu i VERN-a, a pobjedu su odnijeli Splićani. Utakmica je opravdala naziv derbija, gledalo se pola sata vrhunskog futsala, a na koncu je rezultat otišao na stranu momčadi voditelja Lukše Roje. Poveli su njegovi igrači 2:0, pogocima Tustonjića i Nikolića, da bi Zagrepčani izjednačili preko Bajzeca i Kanjuha. Pobjedu je Sveučilištu Split donio Gotovac, udarcem sa 10 metara, nakon šestog akumuliranog prekršaja i to 58 sekundi prije kraja susreta.

- Zasluženo smo pobijedili, oni možda nisu bili u punom sastavu, ali to ne umanjuje naše slavlje. Već sada se otprilike zna tko će na završnicu, a tamo je sve moguće - prokomentirao je nakon utakmice čovjek odluke, Ivan Gotovac.

Ono što ligu čini toliko interesantnom je niz poznatih prvoligaških imena koji nastupaju u ovom natjecanju, pa smo jučer na parketu gledali ponajboljeg mladog igrača Split Tommyja Ivana Gotovca, dok su s druge strane bili odlični Davor Kanjuh i Matej Horvat iz Futsal Dinama, Željko Petrović iz Novog vremena. Osim njih, u ovoj ligi nastupaju i igrači poput Žarka Luketina, Vedran Matošević, Kristijana Grbeše, redom bivši i sadašnji reprezentativci...

- Ovo je najbolja priča koja se događa hrvatskom futsalu. Momčadi poput Sveučilišta Split, Sveučilišta Zagreb, VERN-a, Baltazara, organizirane su kvalitetnije nego dobar dio momčadi iz 1. HMNL. Zapravo, ovo natjecanje drži na životu i 'hrani' niz prvoligaških klubova. Cijela priča je prava i samo se možemo nadati kako će se ona nastaviti - kazao je Matija Đulvat, predsjednik Futsal Dinama, koji je u Split stigao u svojstvu voditelja momčadi VERN-a.

Voditelji UniSportHR Futsal lige smatraju kako u budućnosti ovo natjecanje ima priliku postati nositelj kvalitete hrvatskog futsala...

- Smatram kako bi prvi korak u tome bio da se pojedini sveučilišni klubovi okušaju u 1. HMNL. S druge strane, očekujem da najpoznatiji klubovi iz Hrvatske počnu tražiti utočište u okviru akademske zajednice. Futsal je sport, koji će teško egzistirati na tržištu bez ikakvih dodatnih poticaja, a oni su sve manji i manji Akademski sport može pružiti onu dimenziju gdje sportski razvoj niti malo ne zaostaje, a obrazovanje daje dodatnu dimenziju sportu. A sve ono što se događa u akademskom sportu je puno 'zdravije' od onoga što se događa u okviru HNS-a - zaključio je Toni Gamulin, brand menadžer UniSporta.

Vaša reakcija na temu