Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Talijan Trinchieri prvi favorit za izbornika košarkaške reprezentacije

Talijan Trinchieri prvi favorit za izbornika košarkaške reprezentacije

Riječ je 48-godišnjaku, koji bio izbornik Grčke, a odlično govori hrvatski jezik

Andrea Trinchieri prvi je kandidat za preuzimanje košarkaške reprezentacije Hrvatske. Riječ je o 48-godišnjem stručnjaku, koji je trenutno na klupi njemačkog euroligaša Brosea. U svojoj karijeri ima i izborničko iskustvo, sjedio je na klupi Grčke, a osim toga bio je trener nekolicine talijanskih klubova i ruskog Unicsa. 

Trinchieri korijene vuče iz Hrvatske, njegova majka je iz Rijeke, pa Talijan odlično priča hrvatski jezik. Navodno su obavljeni i razgovori s trenerom Brosea, pa će se konačna odluka donijeti sljedećih dana.

Osim njega, špekuliralo se kako bi reprezentaciju mogao preuzeti Toni Kukoč, što bi spadalo u sferu senzacije, a kandidati su još Slaven Rimac, Žan Tabak i Ante Nazor. 

Potraga za izbornikom traje od proteklog tjedna, kada je vodstvo Saveza nakon razgovora s vlasnikom Caja Laborala, saznalo kako Velimir Perasović neće moći voditi reprezentaciju ovo ljeto, kada su na rasporedu kvalifikacije za Olimpijske igre.

Vaša reakcija na temu