Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Tonio Teklić: Protiv Dinama II očekujem dobru i tvrdu utakmicu, nema tu favorita

Tonio Teklić: Protiv Dinama II očekujem dobru i tvrdu utakmicu, nema tu favorita

Sigurno su me se dojmile riječi trenera Vulića

Hajduk II u nedjelju u 14.30 sati dočekuje Dinamo II...

- Derbi dva najbolja kluba u Hrvatskoj je uvijek zanimljiv, bez obzira na to što se radi o B-momčadima. Očekujem dobru i tvrdu utakmicu, motivacije nam ne nedostaje, ali vjerojatno je i s druge strane slična situacija, tako da nas svakako čeka zanimljiv dvoboj - kazao nam je uvodno Tonio Teklić.

Dva puta ste prošlog proljeća slavili u Maksimiru...

- Ti su dvoboji nerješiva enigma za domaćine. Sva tri protekla susreta su dobijali gosti. Najprije oni na Poljudu, a onda mi u dva navrata u Maksimiru. Bilo bi lijepo da se to prekine našim dobrim rezultatom u sutrašnjem ogledu.

Pobjeda bi dobro došla i zbog stanja na tablici...

- Mislim da smo, s obzirom na prikazano, trebali imati koji bod više. No, što je tu je...

Dobili ste brojne pohvale za izdanje u Varaždinu, ali kući ste se vratili s nulom... 

- Točno. U prvih pola sata smo dominirali, u potpunosti ih nadigrali. Moramo kroz treninge popraviti neke stvari u završnici, ali mislim i da je iskustvo u tom dvoboju odigralo dosta veliku ulogu.

Koja je tvoja pozicija u momčadi?

-  Igram polušpicu, bolje reći 'lažnu špicu'. Igramo s niskom i visokom 'osmicom', a imamo iza Nejašmića kao zadnjeg veznog.

Kako danas gledaš na ona dva nastupa za prvu momčad? Okolnosti su bile uistinu teške, pogotovo protiv Rudeša...

- Nije isto igrati za prvu i drugu momčad. Nekako mi se sve to prebrzo dogodilo. Bilo mi je žao što nisam realizirao tu jednu šansu i što se sve skupa tako dogodilo, ali pokušao sam sve skupa prebroditi, ići dalje...

Razmišljaš li još o tom periodu?

- Pa i ne baš. Fokusiran sam samo na rad i na meni je da se dokažem, najprije u B-momčadi, a onda što bude.

Povod za ovaj naš razgovor je bio i taj što te trener Vulić često spominje u priči kako traži igrača 'tipa Računica'..

-  Sigurno su me se dojmile njegove riječi. Na treningu prve momčadi radimo jako dobro, a jučer sam opet bio s B-postavom, gdje smo uigravali još neke akcije za utakmicu s Dinamom. Sigurno još ima vremena za mene, trener Vulić zna kako i što s mladima, tako da se s tim ne opterećujem. Naravno da je svima želja igrati za prvu momčad Hajduka.

Ipak, u proteklih godinu dana si najčešće radio s trenerom Oreščaninom. kakav je dojam na tebe ostavio?

To je trener koji teži taktici i puno radi na igri. Mislim da je to dobro za razvoj mladih igrača. Inače, nakon što sam lani vraćen iz prve momčadi u drugu, puno sam s njim razgovarao, on mi je pomagao da što bolje prebrodim tu situaciju.

Na ljetnim pripremama ste svi vi mladi igrači jako dobro izgledali, ali tebi se dogodio peh...

- Bio sam jako zadovoljan svojim igrama u prvom sastavu, ali zadnjih tjedan i pol me ozljeda zgloba udaljila od terena pa sam opet vraćen u drugu momčad.

Vratimo se još malo na nedjeljni dvoboj, tko je jači, Hajduk II ili Dinamo II?

-  Nema tu favorita, Dinamo također igra s mladom momčadi. To je više taktičko nadigravanje. Poznajem njihove igrače iz reprezentacije i međusobnih susreta, ali fokusiran sam samo na Hajduk.

Je li vam trener rekao nešto posebno uoči tog dvoboja?

- Ne, a ništa nam posebno i nije trebao govoriti. Maksimalno smo motivirani i želimo odigrati najbolje što možemo.

Lani si za seniore 'bijelih' debitirao u Kupu protiv Orašja, je li Vrapče prilika da opet dotakneš prvi sastav?

-  Ne znam, trenutno sam uistinu fokusiran isključivo na drugu momčad i Dinamo, a nakon toga će biti onako kako trener odluči.  

Vaša reakcija na temu