Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Teo Strunje: Nacional je još jači nego lani, ali mi im u Makarskoj možemo pomrsiti račune

Teo Strunje: Nacional je još jači nego lani, ali mi im u Makarskoj možemo pomrsiti račune

Nadam se i da će biti malo umorni nakon natjecanja u Ligi prvaka

Novo vrijeme u petak u 19.30 sati u Makarskoj igra derbi četvrtog kola prvenstva Hrvatske protiv Nacionala. Trenera domaćih Tea Strunju čeka najteži mogući ispit...

- Oni su po snazi daleko ispred svih, još su jači nego u prošloj sezoni. No, mi im možemo pomrsiti račune. Da bismo u tome uspjeli moramo biti na svojoj gornjoj granici, te izdržati početni pritisak, kojega će oni sigurno napraviti - kazao nam je Strunje.

Nacional je u prva tri kola slavio 9:0, 4:1 i 12:1, a u odnosu na Makarane imaju jednu značajnu prednost...

- Oni mogu rotirati 10-11 sjajnih igrača, dok kod nas petorica-šestorica mogu izdržati utakmicu na najvišem nivou. Ali, kažem, u Makarskoj njima nikada nije bilo lako, osjećam već i blagu euforiju u gradu i vjerujem da će dvorana biti puna.

Prije tri godine je Novo vrijeme eliminiralo Nacional i ušlo u finale prvenstva, gdje je nesretno poraženo, ali u zadnje dvije je Nacional ostvario četiti slavlja u prvenstvu i jedno u Kupu...

- Ja prošlu sezonu ne bi ni računao - kazao nam je Strunje.

- Nije to mjerilo jer je Novo vrijeme bilo nisko rangirano, a danas smo puno jači. Ja iskreno vjerujem da možemo uzeti bodove, cilj nam je što duže držati utakmicu u egalu, čime će naše akcije rasti.

Gledali smo finalni ciklus u prošloj sezoni i po nama je Osredkar bio jedan od ključnih igrača za uspjeh Nacionala.

- On im je bio jako bitan igrač, a sada je opet u Makarskoj. No, Nacional se i pojačao, tako da smatram kako sada imaju ukupno i bolju momčad, a ključna figura im je Tiho Novak. Nadam se i da će biti malo umorni nakon natjecanja u Ligi prvaka, gdje su ušli među 16 momčadi i sada su domaćini skupine za plasman u final four.

I Strunjina momčad je imala sjajan start, u gostima je remizirala protiv Futsal Dinama, a onda ostvarila dvije pobjede.

- Odlično smo startali i bit će pravi izazov pokušati nakon Tommyja ostvariti uspjeh i protiv drugog finaliste prošlog prvenstva. Pred našom publikom u Makarskoj je i sada sve moguće, a kad se pojačamo s još jednim do dvojice igrača, tada ćemo s još i više optimizma najavljivati dvoboje s trenutno najjačim našim sastavom - zaključio je Strunje.

Na kraju je još kazao da je najbolje na razbacivati se izjavama, ali je potvrdio da iskreno vjeruje da će uzeti bodove, što je najbolja pozivnica Makaranima da dođu podržati svoj najuspješniji sportski kolektiv na početku ove sezone.

Vaša reakcija na temu