Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: rnksplit.hr Tomislav Duka: Učio sam uz Zagorca i Vukovića, a Tiho Bulat je ključan za moju formu

Tomislav Duka: Učio sam uz Zagorca i Vukovića, a Tiho Bulat je ključan za moju formu

Teško možemo do Europe, ali dokle god ima i teoretske šanse, mi ćemo se boriti

Vratar Splita Tomislav Duka bio je junak susreta između Rijeke i Splita (0:0) na Rujevici, praktički je sam donio Splitu jedan bod...

- Bila je to odlična večer, drago mi je što se tako završilo, osvojili smo bod na najtežem gostovanju u Hrvatskoj, a ispada da sam obranio nekoliko teških udaraca. Međutim, čestitam svim suigračima na pravoj, muškoj utakmici jer sigurno nije lako s Rujevice odnijeti bod.

Nije jučerašnja predstava Duke slučajnost, od kada je stao na vrata 'crvenih' sredinom ožujka u Koprivnici pruža sjajne partije...

- Za to je najzaslužniji moj trener Tiho Bulat, mislim da se radi o najboljem treneru vratara u Hrvatskoj. Zaista je gušt s njim raditi, on me dugo pripremao na ovu situaciju i on je ključan za moju formu - kazao je Duka, koji je u šest susreta primio tek tri gola - dva protiv Zagreba i jedan protiv Dinama.

Dugo je Duka čekao svoju šansu, bio je na posudbama u Kamenu, Zagori, na koncu i Imotskom...

- Neprocjenjivo je to iskustvo. Branio sam kada je bilo najpotrebnije, na prijelazu iz juniorskog u seniorski nogomet. Poklopilo se da sam s Kamenom iz 1. ŽNL ušao u 3. HNL, a onda s Imotskim iz 3. HNL u drugoligaško društvo. Sa Zagorom sam izborio opstanak u ligi, što je bio također dobar rezultat.

Ove zime Zagorac nije produžio ugovor sa Splitom, koji mu istječe na ljeto, a među vratnice je stao Duka...

- Nisam se nadao da ću sada dobiti ovakvu priliku, mislio sam da ću braniti tek onaj susret protiv Slaven Belupa u Koprivnici. Dvije godine sam bio na klupi, čekao šansu pored Zagorca i Vukovića. Nadam se da sam iskoristio ukazanu priliku na najbolji mogući način i da ću zadržati mjesto među vratnicama. Trener Sablić mi je pružio priliku, velika mi je podrška prije svake utakmice.

Istakao je Duka i ulogu svojih kolega...

- Zagorac mi je čestitao odmah poslije utakmice u Rijeci. Puno mi je pomogao proteklih godina svojim savjetima, ali i samim time što sam trenirao s njim, učinilo me je nemjerljivo boljim vratarem. Od kada sam uz prvu ekipu, uz njega i Andriju Vukovića sam učio.

Do konca prvenstva su ostala još dva kola, Lokomotiva bježi Splitu četiri boda...

- Iskreno, teško možemo do tog mjesta koje vodi u Europu. Međutim, dokle god ima i teoretske šanse, mi ćemo se boriti. Nećemo se predati, ali iz ove perspektive izgleda nemoguće - rekao je Duka.

Vaša reakcija na temu