Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TONA HRANE ZA SPLITSKE BESKUĆNIKE Josip Juranović: Teško je gledati čovjeka na ulici, svi koji imaju bi trebali pomoći

TONA HRANE ZA SPLITSKE BESKUĆNIKE Josip Juranović: Teško je gledati čovjeka na ulici, svi koji imaju bi trebali pomoći

'Hvala svima koji su se uključili u akciju, hvala donatorima, sportašima, sportskim klubovima'

Sedmu godinu za redom splitski novinari (4N) organizirali su akciju prikupljanja hrane za korisnike Udruge Most. Akciji su se odazvali brojni splitski sportski klubovi i sportaši, a svi s ciljem pomoći onima kojima je to potrebno.

Delegacija Hajduka bila je brojna. Uz predsjednika Jasmina Huljaja stigao je sportski direktor Saša Bjelanović, trener Siniša Oreščanin, te trojica igrača Mijo Caktaš, Ante Palaversa i Josip Juranović.

- Odazvali smo se na ovu humanitarnu akciju. Odazvat ćemo se uvijek ovakvim akcijama, mislim da je ovo jako lijepa priča. Donirali smo novce, onda smo otišli kupiti hranu, svi smo se organizirali u roku od tri-četiri dana. Teško je gledati čovjeka na ulici, mislim da bi svi koji imaju i mogu trebali pomoći - rekao je kapetan Hajduka Josip Juranović.

Akciji se pridružio i Ante Palaversa.

- Svaka ovakva akcija nam je čast, drago nam je da možemo bilo kako pomoći  - rekao je Palaversa, a onda se dotakao nadolazećeg derbija s Dinamom.

- Očekujemo vrlo konkretnu utakmicu. Nadamo se dobroj igri da pokažemo da možemo i pružimo dobru igru.

Gdje je šansa Hajduka u nedjelju?

- Dinamo je jaka momčad, trenutno na vrhu tablice. Vidimo prostor kroz naše segmente igre, kako doći što prije do šesnaesterca i doći do prilike za šutirati.

Stigli su i vaterpolisti Jadrana, a za izjavu je bio zadužen Ante Visković.

- Organizirali smo se praktički za pet minuta. Čuli smo na radiju, malo u svlačionici popričali o tome te otišli u trgovinu kupiti namirnice ljudima za svaki dan. Lani smo se isto odazvali, nastavit ćemo i dalje. Rado se odazivamo ovakvim akcijama, skupljali smo i za dječji vrtić Maestral.

Stigli su i košarkaši Splita, uz Matu Kalajžića bio je Pavle Marčinković, Stariji Pavle spremno je stao pred mikrofone.

- Kratko sam u klubu, ali znali smo u Zagrebu i Zadru sudjelovati u ovakvim akcijama. Lijepo je pomoći onima kojima je potrebno. Trebalo bi to kroz cijelu godinu, ali najčešće se sjetimo u božićno vrijeme. U klubu smo uzeli konzerve i brašno, valjda će biti dosta. Nadam se da će u budućnosti ovakvih akcija biti i više.

U akciji su sudjelovali Hajduk, TK Marjan, KK i ŽKK Split, KBK Ameno, GK Split 1700, Četiri kafića, Klub splitskih olimpijaca, JK Mornar, VK Jadran, VK Bura, TK Zmajevo oko, PK Sedmi vjetar, ST kwan, CAF, HS tajlandskog boksa, ŽNK Marjan, NK Adriatic, tvrtke Tommy i Pivac, te pojedinci Mario Maloča, Lovre Kalinić, Goran Milović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Nikola Vujčić, Antonio Plazibat, Rada Ignjatić...

- Krenulo je skromno kupnjom par vrećica hrane, završilo je ovom donacijom, zasad ne možemo reći koliko, moramo precizno zbrojiti. S obzirom da je prošle godine bilo 82.050 kuna vjerujem da će ove godine ta svota biti nadmašena. Hvala svima koji su se uključili u akciju, hvala donatorima, sportašima, sportskim klubovima. Kao što je rekao jedan moj kolega, dok smo mi tu pokušat ćemo se potruditi da nema gladnih u ovom gradu. Nadam se da će to potaknuti sve ostale da rade slične akcije - rekao je u ime 4N jedan od organizatora Tomislav Gabelić..


Vaša reakcija na temu