Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr Tonći Gabrić: Čast Livakoviću, ali Letica je istinski reprezentativni potencijal!

Tonći Gabrić: Čast Livakoviću, ali Letica je istinski reprezentativni potencijal!

Karlo Veliki, kako smo ga od milja prozvali, podsjetio je na Stipu Pletikosu iz mladih dana

U najavi derbija Dinama i Hajduka, legenda 'bijelih' Tonći Gabrić nam je rekao: 'Vjerujem u Leticu, uvjeren sam da ćemo ga gledati u jako dobrom izdanju'.

Tako je i bilo Karlo Veliki, kako smo ga od milja prozvali, podsjetio je na Stipu Pletikosu iz mladih dana, iz vremena kada je na Maksimiru branio za 'desetku'. Gabrić je, pak, u legendu ušao sa 33 godine, kada je bio najbolji poijedinac u Ligi prvaka 94/95. Tada se govorilo da su vratari kao vino, što stariji to bolji, ali nove generacije polako mijenjaju stvari...

- Kad sam ja bio mlađi konkurencija su bili još Katalinić i Budinčević, tako da sam se morao dokazivati u drugim sredinama. Danas se vrijeme promijenilo, otišao je Subašić pa se otvorilo mjesto, zatim Kalinić, pa se opet otvorila prilika mlađem vrataru. Po meni je tada priliku trebao dobiti Ivo Grbić, koji je također kvalitetan čuvar mreže i šteta ga je tek tako izgubiti za nula kuna, ali to je sad neka druga priča - kaže Gabrić, a onda smo krenuli o Letici:

- Naravno da sam znao što može Letica, pa ja sam ga prihvatio i trenirao u Hajduku, te preporučio Milinu za U-19 reprezentaciju. Nekidan su me, još prije ove utakmice u Maksimiru, pitali o vratarima A-reprezentacije pa sam rekao da svaka čast Livakoviću, ali da je on tu stjecajem okolnosti i neka pričekaju da Letica uhvati kontinuitet. Ma, ljudi moji, on je definitivno istinski reprezentativni potencijal.

Analizirali smo i pojedine momente...

- Soudaniju je u prvoj velikoj prilici sjajno izletio. U takvim trenucima kad napadač digne glavu, ti si mu već pola gola zatvorio, Karlo je tu sjajno reagirao.

Kod one sporne situacije se činilo da je intervenirao izvan šesnaesterca.

- Tu se radilo o centimetrima, ne bih to potencirao. On je opet pravovremeno istrčao, ali situacija je ipak bila malo drugačija od one prve i po mom stajalištu je na tu loptu trebao ići nogom.

Jedanaesterac, ovoga puta je Gavranović promašio cijela vrata...

- Fenomenalan je bio Letica, napravio mu je fintu u desnu stranu pa se vratio. Praktički ga je usmjerio gdje će pucati. Svaki pravi pucač gleda vratara, Gavranović je pokušao gađati tik uz stativu, ali je promašio. Bez obzira na kazneni udarac, ukupno je Letica bio sjajan, smiren, pravovremen.

Još jedno ime smo nakon derbija s Dinamom morali spomenuti.

- Za mene je Ohandza jedno od najboljih pojačanja u povijesti kluba. Bio sam u Hajduku kada ga je Vučević doveo, imam dovoljno iskustva da to mogu prepoznati. On je praktički sam dobio utakmicu, strašan igrač - zaključio je Gabrić. 

Vaša reakcija na temu