Tonći Gabrić: Kad primi gol, napravi grešku, Subašić bude još jači!

Tonći Gabrić: Kad primi gol, napravi grešku, Subašić bude još jači!

Sjajan je karakter, taman kad malo posumnjaš, on kaže: 'Ne brini, treneru, bit će sve u redu'

Danijel Subašić je junak prolaza Hrvatske u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, a u čemu je tajna njegova uspjeha upitali smo Tonća Gabrića, njegova trenera iz Hajduka...

- Kad primi gol, napravi grešku, on bude još jači! Njemu je glava najveća prednost, vedre je naravi i izuzetno psihološki stabilan, tako da me njegova sigurnost kod pucanja jedanaesteraca nije iznenadila - rekao nam je Gabrić. 

Zanimalo nas je pamti li Gabrić kakav je bio Subašić po dolasku iz Zadra u Hajduk...

- Zadrani su bili drugoligaši, a on jako talentiran mladi reprezentativac, no morali smo mu malo mijenjati stil branjenja. Hajdukov stil je ipak poseban, bacanje prema naprijed i još brojni drugi detalji na kojima se radilo. Imao je on i trenutke krize, posebno u periodu kada se igralo skupinu Europske lige. Izvukla ga je jedna utakmica u Rijeci, kada je mogao biti i isključen, ali ostao je u igri i do kraja fenomenalno branio, da bi još Brkljača zabio gol, a mi pobijedili.

Njegove obrane jedanaesteraca bile su sjajne...

- Prvi je bio čudo kako je obranio. Zadnji je pročitao da će ići po sredini, ali ja sam znao da je Suba u ogromnoj psihološkoj prednosti. Ponavljam, on je sjajan karakter, taman kad malo posumnjaš, on kaže: 'Ne brini, treneru, bit će sve u redu'. I tako pun samopouzdanja krene dalje.

Gabrić je zaključio:

- Rekao sam još prije utakmice da nam treba vratar na najvećem nivou kako bismo nešto napravili. Reprezentacija koja nema vratara u najboljoj formi ništa ne može napraviti na ovoj razini.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare