Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
TRIBINA U GK VAROŠ Popović: Odlučite se pa recite je li stara gradska jezgra kurva ili dama koju treba čuvati

TRIBINA U GK VAROŠ Popović: Odlučite se pa recite je li stara gradska jezgra kurva ili dama koju treba čuvati

Od tribine su se ogradili ili su je ignorirali stanari, predstavnici brojnih udruga, ljevica, aktivisti...

Da su civilne udruge nesposobne, mediokriteti željni pažnje, gradonačelnik Andro Krstulović Opara arogantan pa da je bolje s njim surađivati nego se tužiti, da se zna koliko i kome treba dati za veći štekat, da su 'karetaši' spremni na red, kao i da Čistoća malim kamionima kupi nerazvrstani otpad iz ugostiteljskih objekata, samo su neki od navoda koji su se čuli na tribini 'Susret interesnih skupina iz stare gradske jezgre', održanoj u Gradskom kotaru Varoš.

Tribinu je organizirao i moderirao stanar i turistički djelatnik Baldo Đanović, a sudjelovali su bivši nogometaš, danas vlasnik hotela u Dioklecijanovoj ulici Darko Miladin zbog čega je u sporu s aktivistima, karetaš Mišel Baučić, predstavnica udruge Sunce Gabrijela Medunić Orlić, vlasnik konobe Fetivi Duje Piplović, turistički vodič Tonči Cvrlje i Dalibor Popović. Povod je, objašnjeno je, donošenje Odluke o komunalnom redu i niza planova, pa žele da se i njih čuje i pita.

Od tribine su se ogradili ili su je ignorirali stanari, predstavnici brojnih udruga, ljevica, aktivisti...

Iako nisu sudjelovali za stolom, došli su čuti predstavnici GIST-a što se ima za reći, Vjeko Santrić i Boran Vrandečić. Potonji je uzvratio Đanoviću da nisu udruge mediokriteti i nabrojao što su sve radili proteklih godina na uvođenju reda. Zaradili su i prijave i kazne, a kao primjer je dodatno naveo i Anteja Jelenića i kaznenu prijavu zbog sukoba s Darkom Miladinom. Upravo je i Miladin jedan od onih zbog kojih nisu htjeli sjediti za stolom. Poručio je Vrandečić organizatoru da je iznad svega Plan upravljanja povijesnom jezgrom, a da ga nije htio prethodni gradonačelnik Ivo Baldasar ni sadašnji Andro Krstulović Opara.

Bio je za stolom Dalibor Popović, inače član GrIST-a, ali je govorio u svoje ime, ne u ime Inicijative. Nabrojao je niz kršenja važećeg komunalnog reda.

- Odlučite se pa recite je li stara gradska jezgra kurva ili dama koju treba čuvati - poentirao je Popović.

Bilo je i niz konstruktivnih prijedloga koji se tiču odvajanja otpada, a najviše u smjeru da se pritisne Grad na odgovornije ponašanje.

Jedan mit je razbila Medunić Orlić nakon što se čulo od prisutnih da ionako Čistoća sve trpa u isti kamion i odvozi zajedno.

- To nije istina, nažalost, to se često čuje pa se koristi kao izgovor za neodvajanje otpada. Snimali smo kamione, odvoze kamo trebaju, ne sve zajedno i ne na isto mjesto. Pustit ćemo uskoro taj video na stranice - najavila je.

Turistički vodič je pozivao na odgovornost i da svatko mora znati gdje mu je mjesto, pa neće biti nereda.

Miladin je, među ostalim, kazao da su veliki problem oronuli krovovi koji su opasnost za sve i kao dobar primjer naveo Dubrovnik gdje gradska vlast uskače s financijama ako stanari sami ne mogu održavati. Rekao je i da njegov hotel ima nosače prtljage kao i da ne podržava 'golf' automobile za prijevoz gostiju.

Na koncu je Santrić rekao da nema smisla rasprava koja se održava bez stanara, kao i predstavnika gradske uprave.

Ili da pojednostavimo, tribina na kojoj se još govorilo i o problemu parkinga je bila 'mnogo vike ni za što'.

Izdvojimo još sukob aktivista Nove ljevice Zorana Burića i Darka Miladina, o čemu smo izvijestili.

Vaša reakcija na temu