Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U povijesnoj utakmici za Hajduk gosti su napustili teren, nisu prihvatili izvođenje jedanaesteraca

U povijesnoj utakmici za Hajduk gosti su napustili teren, nisu prihvatili izvođenje jedanaesteraca

Za 'bijele' su nastupila i pojačanja sa strane

Hajduk je na današnji dan 1970. godine odigrao prvu noćnu utakmicu na Starom placu, a gost je bila Benfica. Ostalo je 1:1 u nimalo lijepom susretu, koji je obilovao nervozom, a na kraju gosti čak nisu prihvatili izvođenje jedanaesteraca, već su otišli u svlačionicu. U izvještajima se spominje slabo suđenje suca Strmečkog, koji je u 35. minuti isključio Torresa, nakon što mu je ovaj aplaudirao na jednu odluku. Gosti su tada zaprijetili napuštanjem terena, a onda su Holcer i funkcioneri 'bijelih' ipak nagovorili suca da povuče odluku.

Ono najvažnije jest da je promovirana rasvjeta, novi reflektori, bio je to velik događaj za 'bijele', a Benfica, klub koji je iza sebe imao dva osvojena naslova prvaka Europe, bila je predvođena slavnim Eusebiom.

Za Hajduk su igrala i pojačanja sa strane. U ona vremena to nije bilo ništa neuobičajeno, tako da su bijeli dres kao gosti obukli Rudi Belin iz Dinama, Dušan Bajević iz Veleža i Ilija Petković iz OFK Beograda.

Upravo je Belin bio jedini strijelac za 'bijele', pogodio je u 62. minuti iz jedanaesterca koji je dosuđen nakon što je Humberto igrao rukom u svom šesnaestercu. Benfica je povela u 32. minuti golom Torresa.

HAJDUK: Vukčević, Džoni, Ristić, Belin, Holcer, Buljan, Petković, Hlevnjak, Bajević, Jerković, Pavlica.

BENFICA: Henrique, Malta, Humberto, Zeca, Jacinto, Graca (Nene), Matine, Torres, Jorge, Eusebio (Martine), Simoes 

Vaša reakcija na temu