Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Joanna Pocztowa Udruga 'Naš Hajduk' u nedjelju postaje vlasnik 24,53 posto dionica Hajduka!

Udruga 'Naš Hajduk' u nedjelju postaje vlasnik 24,53 posto dionica Hajduka!

Veliki dan je to za sve nas i koristim priliku da zahvalim svima, a posebno tvrtki Tommy, gospodi Mamić, koji su bili korektni i koji su pokazali želju da daju priliku ovom projektu da zaživi akcija

Udruga Naš Hajduk u nedjelju postaje vlasnik 24,53 posto dionica Hajduka! Sukus je to press konferencije koja se održala danas na Starom placu, ispod stare murve, a najavljen je i događaj u nedjelju, gdje će se na Pjaci održati potpisivanje ugovora između Tommyja i Našeg Hajduka.

- Pred ostvaranjem smo ciljeva zbog kojeg udruga postoji, da vremenom postanemo vlasnici određenog dioničkog paketa Hajduka. Voditelj projekta je Tomislav Mikulić, on je projekt menadžer stjecanja dionica - kazao je tajnik udruge Naš Hajduk Ivan Rilov i nastavio:

- Postigli smo dogovor o kupnji 24,53 posto dionica Tommyja. Kako bismo pokazali koliko je to važno, sazvali smo ovu presicu na kojoj najavljujemo događaj na Naradnom trgu, Pjaci, bit će zanimljiv program, bit će veselo. Želimo pozvati sve građane da se provesele, to je povijesni događaj za sam klub. Time blindiramo aktualni model funkcioniranja kluba i to na principu demokratskih izbora članova NO-a. Nema povratka na staru i kadroviranja po raznim kriterijima.


Rilov se posebno zahvalio tvrtki Tommy...

- Veliki dan je to za sve nas i koristim priliku da zahvalim svima, a posebno tvrtki Tommy, gospodi Mamić, koji su bili korektni i koji su pokazali želju da daju priliku ovom projektu da zaživi akcija na pravi način. Ovo je sada sasvim konkretno čime možemo sjesti za stol kao vlasnioci kluba, braniti interes kluba, a prije svega demokratski način izbora članova Nadzornog odbora. 

Naglasio je Rilov važnosti čina koji će se dogoditi u nedjelju...

- Nedjelja je najveći dan od kada udruga postaje. Nemojmo zaboraviti da je upravljačka, a ne vlasnička kriza Hajduk dovela korak do propasti. Ovo je korak da se to više nikad ne dogodi, to je moment kada ćemo dobiti izutenu moć u razgovorima u kojima ćemo štiti socios model. Ovo je važno za proces i razvoj demokratskih tokova društva. Izuzetno nam je drago što je Hajduk opet avangarda.

Evo što je kazao Tomislav Mikulić, projekt menadžer stjecanja dionica Hajduka...

- Jako je bitno da ovaj prvi projekt koji organiziramo u nedjelju bude uspješan i da pokažaemo svima kako je ova šansa koju smo dobili realna i izvediva. Dali smo naziv projektu 'Ili jesmo ili nismo'. To dovoljno govori. Svi koji žele sudjelovati u prvom projektu moći će sudjelovati, bez obzira na platežnu moć. Detalje samog projekta ne bi iznosili prije nedjelje. Tada će se dobiti sve ostale informacije o projektu - kazao je Mikulić i dodao:

- Dogovor s Tommyjem je sklopljen na 10 godina i taj projekt je povezan s otkupom dionica. Riječ je o 3,5 milijuna kuna godišnje. Dakle nešto više od 35 milijuna kuna. ako se projekt pokaže uspješan i ako prikupimo taj iznos ranije, iskoristit ćemo ga da otkupimo dionice. Samim mjestom osnivanja Torcide, koje smo odabrali pokazujemo koliko je događaj bitan.

Mikulić je dodao da će se do željenog iznosa doći crowdfundingom, donacijama, još nekim modelima koje razrađujemo u suradnji sa klubom - koncertima, prijateljske utakmicama...

- U nedjelju je potpisivanje ugovora, želimo to prikazati kao narodni događaj. To je nešto za buduće generacije, ali želimo pozvati i djecu, žene, umirovljenike da uveličaju taj događaj. Bit ću zanimvljih priča, Torcida će imati svoj šou - kazao je Mikulić.

Rilov je zaključio:

- San je da imamo 100 tisuća članova. Tim za članstvo se brine o tome. Plan postoji i točno se zna što će se kada raditi. Važno je da se toga pridržavamo. Ciljamo na rast, a već ova brojka od 42 tisuće članova brutalna je za ovaj dio Europe, a respektabilna u odnosu na cijelu Europu. Sve članarine su plaćene.

Dodajmo na kraju da su novinari pitali Rilova komentar napada na suca Marića, a on je samo odgovorio:

- Osuđujemo sve što je protiv zakona.

Vaša reakcija na temu