USKOKU JESEN Filipović: Prvenstvo je maraton, učinit ćemo sve da na vrhu ostanemo do kraja

USKOKU JESEN Filipović: Prvenstvo je maraton, učinit ćemo sve da na vrhu ostanemo do kraja

Uz rad morate imati i kvalitetu koju moji igrači definitivno posjeduju - rekao je Filipović

U nikad jačoj konkurenciji 1. županijske lige Splitsko-dalmatinske, gdje su se od ove sezone iz trećeligaškog društva spustili Zmaj (Makarska), Omiš, Orkan i OSK, do ciljne ravnine na kraju jeseni prvi su došli nogometaši Uskoka iz Klisa, a isti broj bodova ima i Mladost Proložac uz lošiju gol razliku.

Klišani već neko vrijeme ne skrivaju ambicije za povratak u Treću ligu, uspješna uprava na čelu s predsjednikom Vidićem i sportskim direktorom Jerkom Radićem pronašla je pravu formulu uspjeha ove jeseni kada su momčad dali u ruke treneru Daliboru Filipoviću.

- Dobio sam momčad kao nekakvu smjesu za tortu, ali su nedostajali određeni začini. Mijenjali smo sustav igre, radili rošade, dragi Bog nas je nagradio u nekim utakmicama, a torta je sada servirana i jako ukusna. Ona je stvarno prava nagrada za naš zajednički rad od mog dolaska u Klis u srpnju ove godine - kaže Filipović

Koji ste recept pronašli s igračima da budete cijelu jesen na vrhu, te na kraju i odete na zimsku pauzu sa prve pozicije?

- Nema jednostavnog recepta, samo mukotrpan rad. No, moram napomenuti da uz takav rad morate imati i kvalitetu koju moji igrači definitivno posjeduju, pravi smo spoj mladosti i iskustva, a to što igrači slijepo slijede moju viziju nogometa meni služi samo na čast. Prava smo klapa, kako na terenu tako i izvan njega i Uskok nije slučajno tu gdje je.

Uživa Filipović u uspjehu ovog nekada uspješnog drugoligaša s Klisa ali i oprezno spušta balun na zemlju pa nastavlja:

- Prvenstvo nije šprint kako se ono kaže, to je maraton, mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da ostanemo na vrhu do kraja, bit će teško, teže nego ove jeseni, ali mi ćemo uz ovu ekipu, koju želimo održati na okupu, te uz poneko pojačanje ćemo i na proljeće pokušati ostati na vrhu tablice.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare