Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uvati vitar: Sutivan domaćin biciklističke utrke koja se boduje za Svjetski kup

Uvati vitar: Sutivan domaćin biciklističke utrke koja se boduje za Svjetski kup

Razvijamo cikloturizam, napravili smo staze, educiramo ljude - kazao je Joško Stella

Biciklistička utrka 'Uvati vitar' održat će se 20. svibnja na Braču. Domaćin je općina Sutivan, a utrka je samo dio trodnevne manifestacije koja će se održati na Braču.

Ona će trajati od 19. do 21. svibnja, a utrka će se bodovati za poredak u Svjetskom kupu. Očekuje se 300-injak natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva, a glavna staza bit će duga oko 103 kilometra.

Utrku je predstavio direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella.

- Razvijamo cikloturizam, napravili smo staze, educiramo ljude, počeli smo i s certifikacijom 'bed i bike' sadržaja. Dakle, ovo je samo dio projekta razvoja cikloturizma u našoj županiji i mi kao turistička zajednica dajemo ovome apsolutnu potporu - kazao je Stella.

Načelnik Ranko Blažević izrazio je zadovoljstvo što će Sutivan i ove godine ugostiti bicikliste...

- Ulažemo velike napore za razvoj cikloturizma na području naše općine. Ova utrka je kruna trogodišnjeg rada i ulaganja u biciklističku infrastrukturu. Zahvaljujem se TZ-u i samoj Županiji, koji su pomagali u ostvarivanju ovog cilja. Želimo da Brač bude prepoznata cikloturistička destinacija u svijetu. Na dobrom smo putu.

Tončica Tonšić, direktorica TZ općine Sutivan, kazala je kako se prije tri godine razmišljalo što učiniti da se produži turistička sezona u njihovom mjestu.

- Poklopile su nam se zvijezde jer kada smo razvijali Sutivan kao 'bike friendly' destinaciju, onda nismo razmišljali da ćemo ugostiti jednu utrku Svjetskog kupa, pogotovo jer u mjestu nema hotela i bili smo bazirani samo na privatni smještaj. Nadam se da će svi natjecatelji moći vidjeti kakve Brač krije ljepote.

Najbolji hrvatski brdski biciklist Filip Turk izrazio je zadovoljstvo što se opet vraća na utrku na Brač...

- Prošle godine je bila izuzetna organizacija, na Braču cijene natjecatelje. A meni se Brač izuzetno dopao, pa ga preporučujem svima tko god me pita. Potencijal je ogroman i nadam se da će organizatori uspjeti ostvariti sve svoje planove.

Vaša reakcija na temu