Foto: Mate Prlić UŽIVO, 16 sati: Hajduk protiv Rijeke hvata priključak s vrhom

UŽIVO, 16 sati: Hajduk protiv Rijeke hvata priključak s vrhom

Derbi će suditi Fran Jović iz Zagreba, koji je ostao u jako lošem sjećanju 'bijelima' nakon utakmice protiv Istre u Puli iz prošle sezone

Hajduk danas protiv Rijeke hvata jedan od zadnjih vlakova za priključak s vrhom. Uoči Jadranskog derbija momčad s Kantride ima devet bodova prednosti, ali odigrana je tek prva četvrtina prvenstva i 'bijeli' još imaju priliku odlijepiti se od ostalih i približiti se vodećem dvojcu.

U tekućoj sezoni upravo je Rijeka najviše pokazala od svih domaćih momčadi, sastav trenera Keka bez većih poteškoća je izborio plasman u Europsku ligu, a nedavno je i osvojio bod protiv Seville, u susretu u kojemu je bio nadomak pobjede. Dodamo li tome i da je Rijeka u prvom dvoboju svladala 'bijele' na Kantridi sa 4:2, ispalo bi da su gosti favoriti, no ipak nije to baš tako.

Hajduk je klub daleko bogatije tradicije i bez obzira na aktualni igrački kadar u obje momčadi, Tudorova momčad i te kako ima dobre izglede u ovom dvoboju. Čak i činjenica što se igra u Dugopolju ide u prilog Splićanima jer će stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a tamo nema atletske staze, dakle, bit će prisniji kontakt publike i igrača.

U zadnje vrijeme je Rijeka imala više uspjeha u međusobnim dvobojima, ali bilo je tu svega, pa velikih sudačkih previda na Hajdukovu štetu. Ovoga puta derbi će suditi Fran Jović iz Zagreba, koji je ostao u jako lošem sjećanju 'bijelima' nakon utakmice protiv Istre u Puli iz prošle sezone, kada je napravio niz velikih pogrešaka. No, u ovoj sezoni, osim nakon prvog kola i Istre, suđenje i nije baš bilo u prvom planu, pa se očekuje da će dvoboj Hajduka i Rijeke biti prava nogometna poslastica, gdje će iznova probuđeni Hajduk pokušati baciti na koljena nikad bolju Rijeku. Početak susreta je u 16 sati.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare