Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajduk ispao od GOŠK-a nakon izvođenja penala, sukob Torcide i policije prije utakmice

Hajduk ispao od GOŠK-a nakon izvođenja penala, sukob Torcide i policije prije utakmice

Nakon 90 minuta ostalo je 2:2, a nakon toga je domaćin jedanaestercima osigurao finale

Polufinale turnira Memorijal Andrija Anković u Gabeli igraju Hajduk i domaći GOŠK.

HAJDUK: Kalinić, J. Bašić, Nižić, Maloča, Mezga, Ducasse, Caktaš, Maloku, Bradarić, Milevski, Maglica

Drugo poluvrijeme: Kalinić, Mikanović, Šimić, Juranović, Vlašić, Balić, Vasilj, Zennaro, Vuković, Z. Milić, Bencun 

Klupa: Ljubić, T. Bašić, Pejić

GOŠK: Sušac, Ljubić, Petrović, Mornar, Rodin, Dodig, Stjepanović, Bošnjak, Anković, Zadro, Malčić

Klupa: Mulac, Puljić, A. Rožić, M. Rožić, Cvitković, Čilić, Limov, Pažin, Dominiković, Kaić, Marić, Ereiz

0. - Vrijeme u Gabeli je sunčano, a da igra Hajduk moglo se zaključiti još i s hrvatske strane, gdje su policijske patrole zaustavljale i kontrolirale vozila s navijačima 'bijelih'.

1. - Utakmica je počela, ali početak su obilježili neredi iza glavne tribine. Ne zna se kako je sve počelo, ali izgledalo je dosta ružno, kamenice su letjele na sve strane, bilo je i ozlijeđenih. Situacija je još uvijek napeta, pa dio publike gleda utakmicu, a dio preko ograde gdje je još na parkiralištu barem stotinjak splitskih navijača, a u međuvremenu je stigla i interventna policija.

4. - Opet se zagužvalo iza tribina. Ozlijeđeni zaštitar nam priča da je sve počelo nakon što su neki htjeli ući na tribinu bez ulaznice. Kaže da je bačen i suzavac. Inače, cijena ulaznice je 10 maraka za dvije utakmice.

12. - Sve se uzburkalo, u kola Hitne pomoći doveden je jedan navijač Hajduka sasvim krvave glave. Intervencija je bila hitna, vozilo prve pomoći koje je bilo parkirano uz teren odmah ga je odvelo...

15. - Situacija oko navijača uokolo stadiona se smirila, čini se kako grupa Torcide nije ni ušla na stadion. Ono gledatelja što je na tribini mirno prate zbivanja na terenu, a tamo je Caktaš bio u prilici, zaobišao je čak i golmana, ali je Mornar u posljednji trenutak blokirao njegov udarac.

22. - Stopostotna prilika za GOŠK, Anković je s lijeve strane izašao sam pred Kalinića, a Hajdukov vratar je izvrsno intervenirao.

23. - Hajduk vodi s 1:0, sjajno je Francuz Pierre Ducasse primio loptu na sredini, dao je sebi u for, pa opalio s 20 metara prizemno u desni donji kut vratar Sušca. 'Bijeli' su tako poveli golom igrača koji je na Poljudu na probi.

25. - Opet je Anković opasno ušao s lijeve strane, ali ovoga puta ga je zaustavio Bradarić. Inače, Luka Anković je unuk legendarnog Andrije Ankovića po kojemu se zove turnir, a i uvjerljivo je najopasniji igrač domaćih.


30. - Mornar je zaradio žuti karton zbog preoštrog starta na Milevskom, nakon čega je Hajdukov igrač nervozno reagirao, pa je i on dobio žuti karton.

31. - Caktaš je izveo slobodan udarac sa 25 metara, vratar GOŠK-a je uz manje poteškoće otklonio opasnost.

33. - GOŠK je izjednačio na 1:1! Željko Malčić, dobro poznati igrač s prvoligaških terena HNL-a, izveo je slobodan udarac s 30 metara u same desne rašlje vratara Kalinića. Bio je to eurogol, uistinu pogodak kakav se rijetko viđa.

43. - Mezga je dobro opalio sa 18 metara, lopta je prošla malo pored desne stative GOŠK-ova vratara.

45. - Caktaš je na vrhu šesnaesterca lažnjakom izbacio čak trojicu domaćih braniča, ali pucao je loše, lopta je otišla visoko preko gola.

46. - Počelo je drugo poluvrijeme, trener Igor Tudor promijenio je sve igrače, jedino je na golu ostao Lovre Kalinić.

49. - Malčić je opet bio opasan, pucao je sa 12 metara, ali njegov pokušaj je blokirao Šimić.

50. - U međuvremenu smo popričali sa sportskim direktorom Hajduka Goranom Vučevićem, on je bio iza glavne tribine u vrijeme nereda, pokušao je smiriti situaciju, a djelovao je jako zabrinuto jer su navodno neki torcidaši potisnuti daleko od stadiona, a automobili su im još uvijek blizu mjesta nereda. Inače, ovdje se glede incidenata još nitko službeno nije oglasio, pa se sve svodi na prepričavanja očevidaca...

63. - GOŠK vodi 2:1. Nakon oštrog ubačaja iz prekida s lijeve strane, na vrhu peterca glavom je loptu prema Hajdukovim vratima skrenuo Mornar. Vratar Kalinić je bio nemoćan.

64. - Sa suprotne strane od glavne tribine blizu terena je došla manja skupina navijača Hajduka, ali pripadnici interventne policije odmah su ih usmjerili cestom dalje od terena. Inače, od organizatora doznajemo da je klubu Željezničar sugerirano da ne bude organiziranog dolaska njihovih navijača u Gabelu.

70. - Iz igre su izašli Vasilj i Zennaro, a ušli su T. Bašić i Pejić.

75. - Hajduk je izjednačio na 2:2. Najprije je loptom u protivnički šesnaesterac ušao Nikola Vlašić, gdje je srušen s leđa, pa je sudac Bandić pokazao na bijelu točku. Jedanaesterac je izveo Andrija Balić, loptu je poslao u jednu, a vratara u drugu stranu.

83. - Hajduk je s igračem više, iz igre je isključen Mornar, koji je zaradio drugi žuti karton zbog udaranja Andrije Balića.

85. - Dobru priliku imao je iz kontranapada Ereiz, ali njegov udarac vratar Kalinić je obranio.

86. - Velika gužva pred vratima domaćih, na kraju je pucao Pejić, ali udarac je ublažen od bloka, pa je vratar GOŠK-a s lakoćom uhvatio loptu.

90. - Veliku šansu imao je GOŠK. Juranović je servirao loptu Dominikoviću, a ovaj je iz sjajne pozicije slabo tukao pa je Kalinić uhvatio loptu.

Utakmica je završena 2:2, pristupa se izvođenju jedanesteraca.

Penali:

Andrija Balić - vratar Sušac brani

Cvitković - promašio vrata

Bencun - 1:0 za Hajduk

Kaić - 1:1

Juranović - 2:1 za Hajduk

Puljić je promašio

Pejić - vratar brani!

Bošnjak - 2:2

Vlašić - preko gola

Ereiz je dao gol za 2:3

GOŠK je pobijedio Hajduk nakon izvođenja jedanaesteraca. Domaćin ide u finale, a 'bijeli' će sutra u 12.30 sati igrati za treće mjesto.


Vaša reakcija na temu