Foto: Robert Matić / hajduk.hr
KRAJ Udruga Naš Hajduk predstavila projekt tematskog parka na Poljudu: 'Volio bih da rješenja prenesu silinu emocije'

KRAJ Udruga Naš Hajduk predstavila projekt tematskog parka na Poljudu: 'Volio bih da rješenja prenesu silinu emocije'

Na konferenciji za novinare govore Ivan Rilov, Tomislav Mikulić, Branko Franceschi, Dragan Žuvela...

Predstavnici udruge Naš Hajduk upravo na Poljudu otkrivaju detalje natječaja za idejno rješenje tematskog parka na Poljudu u kojem će se naći imena sudionika i donatora akcije 'Za sva vrimena!'.  

- U parku će se naći, po našoj procjeni, naći 5000 imena - rekao je Tomislav Mikulić.

Riječ su dobili članovi žirija. Branko Franceschi je rekao da će biti veliki izazov za sudionike natječaja, te da je počašćen što je pozvao da sudjeluje u ovom projektu. Dujam Ivanišević je poručio da je jako ambiciozno raspisan natječaj.

Ivica Mitrović je rekao:

- Podržavam ovaj transparentan model koji izlazi iz priče sporta. Iz pozicija struke je izazovan zadatak, tražit će  multidisciplinarne timove: od arhitekata, dizajnera, likovnih umjetnika, sociologa... Pozvao bih što više kolega i kolegica da se prijave na natječaj.

Dragan Žuvela je kazao da je unatoč 'mantranju' političara o tome da je natječaj skup, on ipak najbolje rješenje.

Ivan Rilov je, među ostalim, kazao:

- Volio bih da rješenja prenesu silinu emocije.

Tomislav Mikulić je kazao da žele interaktivno suvremeno rješenje drugačije od dosadašnjih primjera, jedan prepoznatljivi landmark za navijače i turiste.

- Želimo da park pridonese turističkom sadržaju Poljuda i Splita. Želimo da tko god dođe u Split poželi tu se slikati. To je ambiciozno, ali smo postavili taj cilj... - rekao je Mikulić.

Nagradni fond je 60 tisuća kuna, a sama realizacija projekta bi trebala početi na proljeće iduće godine. Rečeno je i da je rano govoriti o tome hoće li se premjestiti spomenik Bajdi Vukasu, to će se vidjeti kada se dobiju rješenja, ali za sada to nije postavljeno kao uvjet natječaja i smatraju da se može uklopiti u tematski park.

Ivan Rilov je rekao da su dobili ideje o podizanju spomenika još nekim Hajdukovim velikanima, što također podržavaju...


Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare