Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dražen Biljak / dizajnist.com UŽIVO S POLJUDA Niko Kovač: Igranje bez publike je tragedija za nas i naš narod

UŽIVO S POLJUDA Niko Kovač: Igranje bez publike je tragedija za nas i naš narod

Prekrasan osjećaj je istrčati na Poljud, pa makar i prazan. Pun sam emocija i drago mi je da su Hajduk i HNS napravili onaj prvi i najbitniji korak - rekao je Srna

19.00 - Hrvatski reprezentativci su izašli na glavni teren stadiona u Poljudu kroz špalir dječaka odjevenih u Hajdukove majice.

19.07 - Na istočnoj tribini je petstotinjak djece iz raznih splitskih nogometnih škola. U jednom trenutku su skandirali Ivanu Rakitiću.

19.15 - Reprezentativci sada trče uokolo terena, doživjeli su prave ovacije kada su prolazili ispod istoka, a opet se skandiralo Rakitiću, koji je očito ljubimac mlađe populacije.

19.28 - Hajdukovci izlaze na trening na pomoćni teren, ovom prigodom reprezentacija je u svlačionici koja je inače Hajdukova, a 'bijeli' su u gostujućoj.

19.35 - Počinje Hajdukov trening, na pomoćnom terenu se skupilo stotinjak gledatelja, a znatiželjnici još pristižu.

19.36 -  Damir Burić počinje trening uz pljesak okupljene publike.

19.37 - Buriću su na treningu Bencun, Balić, J. Bašić, T. Bašić, Bosančić, Caktaš, Franić, Grbić, Juranović, Kiš, Maglica, Maloku, Mastelić, Mikanović, Milović, Nižić, Pejić, Puljić, Radčenko, Stipica, Tomić, Tudor i Vlašić. Nedostaje Milevski koji radi po posebnom programu, zatim Mujan koji ima temperaturu, a Kalinić i Sušić imaju reprezentativne obveze.

19.55. - Hajdukov trening bio je otvoren za novinare samo 15 minuta, pa smo se vratili reprezentaciji.

20.00 - Završen je trening momčadi Nike Kovača, sada slijedi druženje igrača s gledateljima ispod istočne tribine.


20.11 - Na šetnici iza istočne tribine nastao je pravi stampedo dječaka koji su se željeli slikati s reprezentativcima i uzeti autogram. Najveća gužva je bila oko Rakitića i Mandžukića, a igrač Barcelone prvi je i krenuo prema svlačionici.


20.15 - Reprezentativci se lagano vraćaju na stadion, zanimljivo je bilo vidjeti mlade Hajdukove talente kako uzimaju autograme od bivšeg igrača bijelih, a danas Rijeke Anasa Sharbinija.


20.22 - Evo nakon dugo vremena gostujemo ovdje, mislim da sam zadnju utakmicu na Poljudu odigrao protiv Brazila kada sam ozlijedio koljeno - rekao je Ivica Olić.

- Teže od treninga bilo nam je izaći na kraj s djecom, ali kad vidimo zadovoljstvo na njihovim licima sigurno da nam onda ništa nije teško - dodao je napadač Hrvatske. 

Konstatirao je potom da će na kraju karijere po prvi put igrati pred praznim stadionom.

20.25 - Šteta što igramo pred praznim tribinama - rekao je Gordon Schildenfeld.

Prije ulaska u svlačionici Sharbini nas je upitao:

- Zašto ne računaju na Marijota? - očito zabrinut za svog bivšeg suigrača Maloču.

20.35 - Ivan Rakitić nije bio raspoložen za izjave, a Danijel Pranjić je poručio:

- Italija je najjača kad se od njih ništa ne očekuje.

20.40 - Upitali smo Andreja Kramarića je li ikad igrao pred praznim tribinama.

- Nisam siguran, možda u Dinamu - odgovorio je.

20.49 - Niko Kovač je kazao:

- Ja sam ovdje isto doma. To što nema publike je tragedija za nas i za naš narod. Ovdje se osjećam prekrasno, trava je fantastična, a što se Talijana tiče, oni znaju sve o nama i mi o njima. Idemo na pobjedu, ali bio bih zadovoljan i bodom. Već imam prvih 11 za utakmicu, pa ako svi budu živi i zdravi istrčat će na teren.

20.55 - Kapetan reprezentacije Darijo Srna je kazao:

- Prekrasan osjećaj je istrčati na Poljud, pa makar i prazan. Pun sam emocija i drago mi je da su Hajduk i HNS napravili onaj prvi i najbitniji korak. Meni je nevjerojatno da se tako velika utakmica igra bez publike, ali što je tu je, treba dati sve od sebe. Kad se igra pred praznim stadionom onda favorita nema. Ljudima iz Dalmacije je žao što ne mogu na stadion, ali i opet se nakon Italije igra na Poljudu pa će biti prilike za zajedničko slavlje.

21.00 - Reprezentativci su otišli autobusom prema svojoj splitskoj bazi, hotelu Radisson Blu.

21.11 - Završio je trening Hajduka, igrači polako idu prema svlačionici.

21.30 - Pred novinare je izašao trener Hajduka Damir Burić, čime završavamo ove večernju priču s Poljuda, a u odvojenom tekstu pročitajte što je rekao...

Vaša reakcija na temu